Rețete din resturile de mâncare rămasă de la masa de Crăciun, care...

Rețete din resturile de mâncare rămasă de la masa de Crăciun, care ne ajută să combatem risipa alimentară

0
DISTRIBUIȚI

Decembrie este luna în care facem cea mai mare risipă când vine vorba de mâncare. De sărbători cumpărăm de patru ori mai mult decât este necesar, indică statisticile. Există, însă, câteva trucuri care ne pot ajuta să prevenim astfel de situații.

Planificarea corespunzătoare, depozitarea corectă a mâncării și rețete creative din resturile care ne rămân de la masa festivă ne pot ajuta în lupta împotriva risipei.

Camelia Gui, coordonatorul Food Waste Combat, un proiect care luptă pentru a reduce risipa alimentară, ne spune care sunt aspectele pe care trebuie să le luăm în considerare pentru mesele de sărbătoare.

„Planificarea ține de cât și de cum anume mănâncă acei oameni care sunt la masă.


Apoi, este important să învățăm să depozităm corect alimentele și să ne aducem aminte că în această perioadă congelatorul este un foarte bun aliat dacă gătim prea mult sau vrem să păstrăm mai mult timp anumite mâncăruri”, a explicat Camelia Gui.

Există numeroase rețete ingenioase prin care putem evita ca produsele sau preparatele neconsumate să ajungă la gunoi. Cozonacul de sărbători poate fi transformat în budincă. Iar resturile de carne de la friptură pot fi ingredientele unui burger delicios.

„Putem face un sandwich delicios și foarte divers cu ce avem prin casă. Sau din multe legume sau sosuri gătite putem găti o supă cremă. E important să avem în casă anumite ingrediente care pot lega mâncărurile, cum ar fi smântâna, pe care o putem pune oricând cu resturile de legume într-o supă cremă. Iar cozonacii sau resturile de prăjituri pot deveni budincă, amestecându-le pe acestea cu ouă, lapte și puțin îndulcitor”, a mai spus Camelia Gui.

Sursa: ebsradio.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.