Revoluția din Decembrie 1989, marcată online de pastorul László Tőkés

Revoluția din Decembrie 1989, marcată online de pastorul László Tőkés

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Național Maghiar din Transilvania (CNMT) și Platforma Memoriei și Conștiinței Europene (Platform of European Memory and Conscience, PEMC) organizează o comemorare online a revoltei populare din Timișoara și revoluției române anticomuniste.

În data de 15 decembrie, la 31 de ani de la ivirea solidarității spontane din jurul pastorului László Tőkés, parohul bisericii reformate din Piața Maria, veți putea urmări de la ora 14 un program care începe cu rugăciune în sfântul locaș, urmat de cuvântul protagonistului acelor evenimente memorabile.


În continuare vor vorbi președinții Societății Timișoara și Platformei Memoriei și Conștiinței Europene, Florian Mihalcea și Lukasz Kaminski (Polonia), profesorul Miklós Bakk, cercetătorii Thomas Hiio (Estonia) și Marius Oprea.

Vor fi prezentate două volume noi, cel editat în limba română de PEMC cu titlul „Să nu uităm”, despre care va vorbi Florian Mihalcea, și cel a lui László Tőkés cu titlul „Kiútkeresés a hazugság világából”, pe care-l vor recomanda doctorii în teologie Zalatnay István (Ungaria) și Hermán M. János (Olanda). Tot online va interveni în final Zsolt Németh, membru al parlamentului ungar.

Cuvântul de închidere va aparține episcopului László Tőkés, președintele CNMT. Evenimentul va putea fi urmărit în direct aici: https://us02web.zoom.us/j/86993102033 (cu traducere simultană în limbile maghiară, română, engleză) și aici: https://www.facebook.com/emnt.org/ (netradus).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.