Mioveniul a anunţat trei cazuri Covid şi Ripensia va pierde restanța la...

Mioveniul a anunţat trei cazuri Covid şi Ripensia va pierde restanța la masa verde. UPDATE Reacția roș-galbenilor

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia nu va putea juca nici mâine cu CS Mioveni. Nu din vina ei de această dată, dar asta nu o va scuti de un 0-3 la masa verde, aşa cum prevede regulamentul actual in cazul in care in campionat nu se poate disputa un joc pentru a doua oară din cauza apariţiei unor infectări cu noul coronavirus. Intr-un comunicat remis astăzi… 1 decembrie, galben-verzii au anunţat că au trei astfel de cazuri in cadrul echipei şi prin urmare şi-au anulat deplasarea la Timişoara.

„Ripi” a avut trei meciuri la rând amânate după ce aproape tot lotul a fost infectat cu Covid. Primul din această serie era meciul cu Mioveni, care nu s-a putut disputa in programul iniţial al rundei a 12-a. Restanţa cu argeşenii era programată mâine, de la ora 14.00, pe „Electrica”.

Nimic(?) nu anunţa că Mioveniul nu se va prezenta, până azi, când, de Ziua Naţională, formaţia din oraşul Uzinelor Dacia a fost lovită de temutul virus. „Echipa noastră de fotbal a fost întoarsă astăzi din drumul pe care plecase spre Timişoara. Astfel 3 dintre jucătorii echipei noastre au prezentat simptome specifice virusului COVID, au fost testaţi şi au ieşit pozitiv. Echipa plecase spre Timişoara, însă a fost imediat intoarsă din drum . Au fost anunţate Federaţia şi DSP-ul şi s-a intrat în izolare până la terminarea anchetei epidemiologice. În zilele următoare, până la reluarea antrenamentelor, tot lotul va fi retestat”, se arată in comunicatul conducerii CS Mioveni.

Pentru multă lume insă nu e aşa un şoc neprezentarea argeşenilor. Căci, aproape toate formaţiile pasibile să profite de acel text aiuritor din regulament (care prevede pedepsirea echipei din cauza căreia s-a amânat in primul rând partida, indiferent de motivul pentru care meciul nu se poate disputa a doua oară) au fost afectate de Covid chiar inainte de disputarea restanţelor şi astfel au mai pus in tolbă câte trei puncte nemuncite.

„Ripi” ar trebui acum să se teamă de posibila nedisputare a duelurilor cu „U” Cluj (11 decembrie) şi Farul (14.12), din acelaşi motiv.


De altfel, prima veste a zilei a fost că dobrogenii au inregistrat cazuri Covid chiar inaintea restanţei cu ardelenii. Ripensia s-ar putea trezi intr-o situaţie delicată, să rămână cu 15 puncte in zona retrogradării. Marile câştigătoare de 1 Decembrie sunt Farul şi Mioveni, care vor acumula 23, respectiv 21 de puncte, şi se apropie de primele clasate.

UPDATE Pe pagina de Facebook a Ripensiei a fost postat după anunțarea anulării partidei o imagine prin care se face haz de necaz de situația lipsită de orice fel de fairplay creată în Liga 2, cu titlul „Trebuie să jucăm mâine, dar…„:

UPDATE 2 Conducerea clubului a revenit şi cu un comunicat acid legat de situaţie şi intitulat Liga 2 – Liga DSP:

„Clubul Ripensia Timișoara a luat act de anularea partidei cu CS Mioveni, programată miercuri, 2 decembrie, de la ora 14:00, ca restanță din etapa a 12-a a Ligii 2. Cu ceva mai mult de 24 de ore înaintea jocului, cei care urmau să fie oaspeții Timișoarei au fost “OPRIȚI” din drum de către DSP , locul unde se “joacă” tot mai multe meciuri de Liga 2 si Liga 3.
Nu si de Liga 1, pentru că acolo reprezentanții cluburilor au fost atentionați că vor pierde bani din drepturile TV.
De Ziua Națională, primul club profesionist din Romania îi urează însănătoșire grabnică fotbalului românesc, ghidat în această perioadă grea de unele reguli total greșite și inechitabile si unele decizii ale cluburilor, lipsite de fair-play, care dăunează grav asupra competiției.
Ierarhia Ligii 2 trebuie să fie stabilită pe terenul de joc, nu la DSP!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.