S-a încheiat prima zi de negociere pentru formarea noului guvern. PNL, USR-PLUS...

S-a încheiat prima zi de negociere pentru formarea noului guvern. PNL, USR-PLUS și UDMR vor relua discuțiile duminică

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1934350736">

PNL, USR-PLUS și UDMR vor relua mâine discuțiile, după ce discuțiile de sâmbătă s-au încheiat în jurul orei 15.30 fără un rezultat concret, după circa șase ore.

Într-un comunicat comun, cele trei formațiuni politice anunță că echipele de negociere ale PNL, USR-PLUS și UDMR au avut o primă rundă de discuții pentru constituirea noii majorități parlamentare.

„A fost convenită structurarea negocierii pe trei paliere, cel politic, cel legat de programul de guvernare și cel privitor la funcționarea majorității parlamentare.

La negocierile politice fiecare formațiune și-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea și funcționarea coaliției.

În ceea ce privește programul de guvernare, a fost stabilită structura acestuia și modul în care se armonizează programele celor trei formațiuni politice, fiind făcute progrese pe o serie de capitole.

Totodată, s-au convenit coordonatele activității comune la nivel parlamentar care stau la baza funcționării majorității.

Liderii celor trei formațiuni și-au afirmat voința de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă României, care să asigure cele mai bune soluții pentru ieșirea din criză și pentru realizarea reformelor de care are nevoie România”, arată comunicatul, semnat de Ludovic Orban, Președintele PNL, Dan Barna, co-președinte USR-PLUS, Dacian Cioloș, co-președinte USR-PLUS și Kelemen Hunor, Președinte UDMR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.