Scene de război în Aden (Yemen): atac cu rachetă și focuri de...

Scene de război în Aden (Yemen): atac cu rachetă și focuri de armă pe aeroport, în timp ce ateriza avionul cu membrii noului guvern. Explozie și în centrul orașului VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Numeroase persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite în urma unor explozii şi focuri de armă produse miercuri pe aeroportul din Aden, în momentul aterizării avionului în care erau membrii noului Guvern din Yemen, iar după câteva ore s-a produs o nouă deflagraţie în centrul oraşului.

Membrii Cabinetului guvernamental, inclusiv premierul Maeen Abdulmalik, au fost transferaţi în siguranţă la Palatul Prezidenţial din Aden, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate citate de postul Al Jazeera.

Potrivit unor surse citate de agenţia Reuters, cel puţin 13 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în urma schimburilor de focuri şi exploziilor produse pe aeroportul din Aden.

Ulterior, a avut loc o explozie în apropierea Palatului Prezidenţial din Aden, unde sunt membrii noului Guvern.

Guvernul din Yemen recunoscut la nivel internaţional şi insurgenţii separatişti din sudul ţării au format un Cabinet de uniune naţională pe 18 decembrie. Membrii noului Guvern au depus jurământul în Arabia Saudită, iar miercuri au ajuns în Aden.

Noul Guvern este loial Arabiei Saudite, care coordonează o coaliţie militară împotriva insurgenţilor huthi, susţinuţi de Iran. Rebelii huthi deţin controlul asupra oraşului Sanaa, capitala Yemenului, din 2014.

Zeci de mii de oameni, majoritatea civili, au fost ucişi în conflictul militar din Yemen, iar milioane de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.