De la 1 ianuarie se scumpeşte energia electrică

De la 1 ianuarie se scumpeşte energia electrică

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-773722553">

De la 1 ianuarie 2021 se scumpește energia electrică. Facturile se vor majora ca urmare a propunerii Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) de a crește tarifele de distribuție pentru toate cele opt companii de distribuție zonale.

Vor fi afectați peste 2,8 milioane de consumatori care sunt alimentați în regim concurențial.

Creșterea tarifelor de distribuție este suficient de mare ca să se simtă în factura finală, mai ales în cazul CEZ și al filialei Transilvania SUD a Electrica, dacă ar rămâne neschimbate a celelalte componente ale prețului final pentru consumator.

Calculele pentru operatorul de distribuție Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud (Electrica), potrivit economica.net:

IT 22,23 (lei/MWh)

MT 45,24 (lei/MWh)

JT 111,31 (lei/MWh)

Un consumator casnic din această zonă de distribuție va plăti așadar un tarif de distribuție total de 178,78  lei/MWh, acum plătește 165,9 lei, deci va avea o creștere de 12,88 lei/MWh (7,7%), deci creșterea totală a facturii este sesizabilă, peste 2,5%, conform calculelor economica.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.