Secretarul de stat Iapă anunță că guvernul alocă bani pentru trei cămine...

Secretarul de stat Iapă anunță că guvernul alocă bani pentru trei cămine universitare în Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-440122982">

Universitățile din Timișoara vor beneficia de cămine studențești moderne, nou construite prin Compania Națională de Investiții, cu fonduri guvernamentale de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Anunțul a fost făcut miercuri de către timișoreanul Cătălin Iapă, secretar de stat în cadrul acestui minister.

Licitațiile pentru construirea (proiectarea și execuția) a trei cămine studențești au fost lansate în a doua parte a acestui an. Un cămin pentru Universitatea Politehnica Timisoara, unul pentru Universitatea de Vest din Timișoara și cel de-al treilea pentru Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I”.

Cele trei cămine vor presupune, în final, investiții de peste 30 de milioane de euro (peste 150 milioane de lei, valoare cu TVA inclus) și vor contribui la creșterea calității condițiilor pentru studenții care vin să învețe în centrul universitar Timișoara, unul dintre centrele universitare de elită ale României.

Căminul UPT a fost lansat în achiziție la începutul lunii decembrie, are termen de depunere a ofertelor data de 8 februarie 2021, și va avea 256 de locuri.

Căminul UVT a fost lansat în achiziție la finalul lunii noiembrie, data limită pentru depunerea ofertelor este 5 februarie 2021, va avea 902 locuri și va fi cel mai mare cămin din România.

Căminul USAMVB a fost lansat în achiziție în luna iunie acest an, licitația este spre final, concurând două asocieri de firme pentru acest contract și va avea aproximativ 200 de locuri.

Stadiul acestor proiecte este unul avansat, iar dacă cele trei licitații se vor finaliza cu succes, începerea șantierului este următorul pas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.