Șeful PSD Timiș: „E mai periculos să rămâi cu Orban patru ani...

Șeful PSD Timiș: „E mai periculos să rămâi cu Orban patru ani la conducere, decât să mergi la vot”. De ce spune că guvernanții „au lovit în inima românilor”

0
DISTRIBUIȚI

Președintele PSD Timiș, candidat pentru un nou mandat în Camera Deputaților, crede că ideea închiderii piețelor a fost una dezastruoasă și că redeschiderea chiar înainte de alegeri este un gest pur electoral.

„Nu doar în România avem o situație de criză. În toată lumea există guverne mai performante, cu experiență mai mare, oameni capabili în guverne europene și nu numai, care au făcut erori, au luat decizii greșite. Așa e în criză, nu te pregătește facultatea pentru o situație ca asta, nu înveți în parlament sau la guvern ce să faci, pentru că e o situația cu care nu te-ai mai confruntat. Poți lua decizii greșite, dar grav este că se persistă în inepția închiderii piețelor. Toate supermarketurile sunt arhipline, acolo nu se infectează oamenii, dar în piețe da? Există două explicații. Oamenii ăștia ori sunt atât de bolnavi de putere și de îndrăgostiți de propria persoană că atunci când iau o decizie, oricât de idioată, o mențin numai de dragul lor, ori au interese în spate. Dar nu vreau să cred că șeful statului, primul ministru, iau decizii împotriva producătorului români și în favoarea corporației care are supermarketuri. Nu vreau să cred asta, dar să persiști într-o astfel de idioțenie, nedânu-ți seama că dacă închizi piețele se aglomerează și mai mult supermarketurile, asta-i grav. Evident că decizia de a redeschide a fost luată în scop electoral, probabil că sondajele le-au arătat că această decizie a fost dezastruoasă, pentru că a lovit în inima românului. Și mai e undeva unde au lovit în inima românilor: atacurile la biserica ortodoxă. Indiferent de ce spun europenii, indiferent dacă unii ne spun să o lăsăm mai ușor cu biserica, acest popor are specificul său. Cei mai mulți dintre noi suntem creștin-ortodocși practicanți. Nu poți să te iei la trântă cu biserica, e un atac concertat din partea USR-ului, dar cu sprijin de la Cotorceni. Această țară a rezistat aici, la răscruce de imperii, pentru că oamenii au avut credință, era ultimul reper pe care l-au avut în multe momente grele”, a spus Simonis în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

Acesta a criticat și numirile făcute pe alte baze decât competența, numiri „practicate” de toate partidele care au fost la putere de-a lungul timpului. „PSD a făcut numiri controversate de-a lungul timpului, dar angajezi la DSP București o dansatoare din buric… Într-o situație de criză sanitară să fii atât de sfidător, de ipocrit, este incredibil. Oamenii ăștia nu mai au niciun pic de limită, i-a îmbolnăvit puterea. Nu pot să-mi explic altfel de ce nu există empatie pentru persoanele vulnerabile. Nu avem un program guvernamental cap-coadă dus de acest guvern. De aceea spun că inclusiv noi, clasa politică, în această perioadă am fi avut nevoie să nu ne ocupăm de alegeri. (…) Asta e o obsesie pentru mine, cât de nebun să fii să nu înțelegi, să nu transmiți în toată țara, ca șef al PNL și al guvernului: mă, dacă mai numește cineva vreun dansator din buric, vreun om cu școala vieții în sistemul sanitar, vă dau pe toți afară. (…) N-o să vin să vă spun că PSD-ul n-a avut miniștri la fel de pregătiți ca Vela, ca să fiu elegant.


Dar cred că într-o astfel de perioadă, când avem o criză care n-a mai fost de 100 de ani, să nu înțelegi că menirea ta ca om politic nu e să te îmbogățești, nu e să numești clientela de partid. Măcar acum, opriți-vă, domnule, șase luni. Hai să ne oprim un an de zile din astfel de inepții, pentru că oricum acolo ne vom întoarce, până nu ajunge generația mea să conducă în România. Pentru că toți aceștia, și Orban, și Iohannis, toți sunt crescuți în comunism, nu au cum să se comporte altfel. Până când generația mea, sau generația de după mine, nu vorbesc de mine personal, nu va conduce România, lucrurile acestea se vor întâmpla”, este de părere Alfred Simonis.

Acesta anticipează că președintele Klaus Iohannis, cu prezențe publice abundente în ultima perioadă, va reveni la „programul normal” după alegeri. „Președintele PNL, pentru că nu mai e al României, extrem de tăcut în ultimii ani, este omniprezent în ultimele săptămâni. Partea bună a încheierii campaniei electorale este că nu-l vom mai vedea pe Iohannis. Își va relua vacanțele celebre în toată lumea și va apărea mai puțin, ceea ce cred că este un câștig pentru România. Întotdeauna am fost conștient de limitele domnului Iohannis, însă niciodată n-am pus la îndoială prestanța sa ca șef al statului. Începând cu fizicul, care îl ajută, dar și o anumită atitudine a unui șef de stat. Acest ultim argument pe care l-a avut Klaus Iohannis în ochii mei l-a pierdut în această perioadă, când nu doar că s-a transformat într-un purtător de cuvânt al PNL, ci și într-un fel de șef al guvernului. În niciun caz nu pot să înțeleg ridicolul în care s-a poziționat, să mergi și să inaugurezi 7 kilometri de autostradă pe undeva, o centură pe dincolo”, a spus președintele PSD Timiș.

Candidatul pentru Camera Deputaților consideră că partidul din care face parte va obține un scor bun și că, indiferent ce formațiune adună cele mai multe voturi, aceasta ar trebui să propună viitorul prim-ministru. „Cred că avem toate argumentele să scoatem un scor bun atât în Timiș, cât și la nivel național. Dar cel mai bine este să-i lăsăm pe oameni să hotărască pe cine doresc la Palatul Victoria, să plecăm de la premisa că partidul care va câștiga alegerile trebuie să aibă prima opțiune de nominalizare a primului ministru. Este șocant pentru mine că partide care se pretind democratice afirmă cu o nonșalanță înspăimântătoare faptul că indiferent cine câștigă PNL va avea primul ministru. Eu cred că e important pentru democrație ca partidul care câștigă alegerile să aibă prima opțiune. Acest PNL este partidul care a făcut 19% în Parlament, în 2016, deși acum dețin guvernarea. Au transferat câteva zeci de parlamentari de la PSD, acuma ăia-s buni. Sunt câțiva foști miniștri din guvernul Dăncilă care acum candidează din partea PNL”, este de părere Alfred Simonis.

Acesta îndeamnă românii să meargă la vot în ciuda pandemiei, cu respectarea regulilor de protecție. „Au înjumătățit numărul de teste pentru a scădea numărul de infectări, dar ieri am avut record de decese, pentru că acolo nu poți s-o faci din condei. Acolo e realitate. Oamenii ăștia au încercat să sperie un anumit electorat, să nu meargă la vot. Dar cred că cetățenii au înțeles că e mai periculos să rămâi cu Orban patru ani la conducere, decât să mergi la vot, să respecți regulile și să încerci să scapi de acest guvern profund incompetent și corupt. N-a existat niciodată în istoria acestei țări, într-o perioadă de criză când e nevoie de solidaritate, să ai niște nenorociți care fură banul public cu nonșalanță”, a mai spus Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.