Sfaturile lui Raed Arafat pentru cei care merg în vizite sau primesc...

Sfaturile lui Raed Arafat pentru cei care merg în vizite sau primesc musafiri: „Să deschidă geamurile”

1
DISTRIBUIȚI

În contextul pandemiei, se recomandă ca Sărbătorile de iarnă să fie petrecute acasă, cu membrii familiei. Totuşi, vor fi probabil persoane care vor merge în vizite la rude sau la prieteni, iar pentru ele, şeful DSU, dr. Raed Arafat, are câteva sfaturi.

Pentru limitarea răspândirii coronavirusului, dr. Raed Arafat recomandă purtarea măştii de protecţie şi aerisirea locuinţelor. Într-o intervenţie la Digi24, specialistul a recomandat următoarele: „Nu trebuie să aşteptăm recomandări noi. Deci mască, distanţare şi, mai ales în timpul sărbătorilor, sărbători în familie restrânsă, rămân recomandările cu care insistăm pentru a opri o posibilă răspândire a acestei tulpini într-un mod mai serios în ţară”, a spus specialistul.

„Să deschidă geamurile”, este recomandarea lui pentru cei care primesc vizitatori.

„Va fi frig, bineînţeles, dar să deschidă geamurile, să aerisească.


Dacă vin oameni din altă casă, cu care nu stai de regulă, cu excepţia momentului în care se mănâncă – şi unde trebuie totuşi să se păstreze o distanţă – purtarea măştii”, a adăugat el.

„Poate unii spun că exagerăm cu aceste recomandări, dar sunt recomandări care au fost menţionate inclusiv de OMS. Adică, dacă cu o persoană cu care nu stai, în marea parte a timpului trebuie să ai mască, cu excepţia momentului în care mănânci şi trebuie să fie aerisire foarte bună în încăpere”, a continuat el.

„Dar rămâne recomandarea să nu existe astfel de întâlniri, pentru că astfel de întâlniri pot expune şi persoanele în vârstă, pot expune şi persoanele apropiate şi pot să ducă o parte din aceste persoane în spitale şi poate chiar în stare foarte gravă”, a mai spus Arafat.

„Să nu ne punem cu virusul. Trebuie să înţelegem această situaţie, nu avem alt fel de a o controla decât prin măsurile de distanţare, limitarea contactului, limitarea mobilităţii şi purtarea măştii”, potrivit lui Arafat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.