Aniversarea Politehnicii, sărbătorită cu torţe în Piaţa Unirii. Suporterii au fost fugăriţi...

Aniversarea Politehnicii, sărbătorită cu torţe în Piaţa Unirii. Suporterii au fost fugăriţi de jandarmi la final VIDEO UPDATE

0
DISTRIBUIȚI
Foto: captură video (Facebook.com)

Pe lângă numeroase mesaje pe pânză afişate prin oraş, suporterii lui ASU Politehnica au realizat şi un spectacol de lumină în Piaţa Unirii din Timişoara cu ocazia celor 99 de ani împliniţi de clubul alb-violet. După un timp însă fanii care au aprins torţele au trebuit să alerge în încercarea de a scăpa de jandarmi, aşa cum se vede pe o înregistrare apărută pe reţelele sociale.

Ziua de 4 decembrie e una de sărbătoare în oraşul de pe Bega. Ultraşii timişoreni au marcat aniversarea clubului prin bannere cu mesaje de dragoste pentru Politehnica. Spre seară, la ora 19.21, aleasă simbolic (1921 fiind anul înfiinţării Societăţii Sportive Politehnica), suporterii au organizat un spectacol cu torţe în Piaţa Unirii. Asemenea show-uri sunt specifice în Europa cu ocazia aniversărilor cluburilor importante şi fanii bănăţeni au avut şi în anii trecuţi acţiuni similare.

În această seară însă, „crima” de a aprinde torţe în mod neautorizat nu a rămas fără repercusiuni. Pe o filmare se vede cum suporterii stau pe loc cu torţele în mână iar persoanele din preajmă, inclusiv copii şi femei, se bucură de privelişte, când subit o acţiune-fulger a Jandarmeriei îi pune pe fugă pe fani. Mai mult, o femeie strigă cu disperare „Fugi!”, în momentul în care forţele de ordine îşi fac apariţia.

UPDATE Iniţial momentul special dedicat aniversării trebuia să se desfăşoare pe arena „Ştiinţa”, proprietatea Univ.


Politehnica, şi e locul unde-şi desfăşoară în mod obşnuit jocurile ASU Politehnica. Inclusiv jucătorii au fost prezenţi la arenă pentru evenimentul care trebuia să dureze două minute începând cu ora 19.21. Jandarmii s-au postat de la ora 18.30 la toate intrările stadionului, fiind prezente inclusiv trupe de intervenţie, blocând accesul pe motiv că ar fi trebui depusă o cerere la Primăria Timişoara pentru manifestare.

Rereprezentanţii suporterilor spun că au negociat în van zeci de minute cu cei de la Jandarmerie, asigurând disţantarea fizică a celor care participă, respectarea tuturor regulilor în vigoare, oricum numărul participanţilor nedepăşind o sută de persoane.

UPDATE 2 Clubul ASU Politehnica a reacţionat după incidentele din această seară, titrând „Aniversare de 99 ani stricată cu mult zel”. „Condamnăm ferm pe această cale lipsa de tact și excesul de zel al forțelor de ordine într-o situație ce nu prezintă niciun risc și niciun potențial de escaladare. Atitudine puternic contrastantă cu cea avută în aceeași seară, la un eveniment asemănător, se arată în comunicatul clubului, care poate fi parcurs AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.