Ripensia nu a reuşit să o încurce pe „U” Cluj. Eşec la...

Ripensia nu a reuşit să o încurce pe „U” Cluj. Eşec la limită pentru roş-galbeni în Ardeal

0
DISTRIBUIȚI
Foto: FC Universitatea Cluj / Facebook

Ripensia Timişoara rămâne în zona minată a Ligii 2 după eşecul de astăzi înregistrat pe Cluj Arena, joc restant din etapa a 13-a. Roş-galbenii au fost învinşi cu 1-0 de Universitatea, formaţie care s-a apărat mai mult după ce a marcat devreme, dar care şi-a asigurat intrarea în vacanţa de iarnă din postura de echipă clasată în zona play-off-ului.

Deşi roş-galbenii au fost optimişti înaintea jocului cu „U”, poate şi prin prisma palmaresului istoric direct cu echipa de sub Feleac, gazdele şi-au făcut meciul uşor din minutul 14. Tamaş a marcat cu capul în urma cornerului executat de Ştefănescu.


Peste opt minute mai târziu Golan era să-l copieze, dar lovitura sa a trecut pe lângă poartă. Treptat însă „studenţii” au făcut pasul în spate pe un teren foarte greu.

„Ripi” nu a fost periculoasă în prima parte, dar ar fi putut profita de ezitările ardelenilor în repriza a doua. Valerii Macriţchi a trimis în minutul 65 un şut prea periculos pentru confortul lui Muţiu, balonul trecând pe lângă vinclu. 14 minute mai târziu portarul a fost pus în dificultate şi de şutul lui Popovici. Pe final „şepcile” aproape că s-au baricadat în propriul careu, dar ripensiştii nu s-au ales cu nimic. Ultima fază notabilă fiind şutul lui Andrei Macriţchii din interiorul careului, minge respinsă de Muţiu.

Clujenii au urcat tocmai pe locul 6 după acest succes oarecum chinuit, fiind acum la doar un punct de ASU Poli, tot din 14 meciuri disputate. Ripensia rămâne pe 19, cu 15 puncte din 13 partide iar luni e obligată să o bată pe Farul acasă (ora 14.00 pe „Electrica”, în celălalt joc din B rămas restant în 2020.

„U” Cluj: Muțiu – Miguel, Tamaș (cpt.), An. Mureșan, Taub – Ilieș, Negrean (74, Dican), Sergio Ribeiro (90+2, Segev) – Ștefănescu (54, N. Pîrvulescu), Gavra (74, Al. Pop), Golan (90+2, B. Barbu). Antrenor: Costel Enache

Ripensia Timișoara: Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Gladun – V. Macrițchii (69, Coulibaly), T. Călin – Al. Popovici (76, Vasluian), Al. Neagu (76, Sokovic), Tudorache (69, M. Ene) – Golda. Antrenor: Cosmin Petruescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.