Unul dintre cei mai bogați români a murit după ce s-a îmbolnăvit...

Unul dintre cei mai bogați români a murit după ce s-a îmbolnăvit de COVID 19. Milionarul a sprijinit-o pe Simona Halep la începutul carierei

0
DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri constănțean Corneliu Idu, prezent de mulți ani în topul Forbes al celor mai bogați români, a murit în dimineaţa de 1 Decembrie 2020, răpus de Covid-19. El era internat de trei zile în spital, a transmis adevarul.ro.

Idu avea 70 ani, fiind născut în anul 1950, la Tuzla. Locuia în Eforie, oraş unde făcuse liceul, apoi urmase Institutul de Marină Mircea cel Bătrân din Constanţa (actuala Academie Navală). Era căsătorit cu Ştefana, medic şi fostă jucătoare de volei, cu care avea doi copii, un fiu şi o fiică, şi nepoţi. Influentul om de afaceri, fost jucător de handbal, este cel care i-a sprijinit în carieră pe campionii la tenis Simona Halep şi Horia Tecău, iar arena sa Tenis Club Idu din Mamaia găzduia competiţii internaţionale, a mai transmis sursa citată.

Revista Forbes, care l-a inclus în Topul celor mai bogaţi români, scria că Idu este cunoscut în Constanţa ca „un om afaceri important din punct de vedere financiar” care „îşi propusese să pună pe picioare cel mai mare terminal de gaz petrolier lichefiat (GPL) de la Marea Neagră“.

Corneliu Idu inaugurase la începutul lui octombrie 2019 cel mai modern şi cel mai mare siloz de la Marea Neagră şi Marea Mediterană.


Silozul este situat în Dana 80 a Portului Constanţa. Investiţia totală a fost de 50 milioane euro. „Practic este singurul terminal de cereale independent, celelalte aparţinând marilor traderi”, după cum a declarat presei economice Corneliu Idu.

Acum 10 ani, Forbes estima averea lui Idu la aproximativ 130 de milioane de dolari, cumulată în principal din transport maritim. De altfel, numele lui Corneliu Idu a fost legat și de celebrul dosar al flotei românești. Acesta a fost director al companiilor maritime CNM Navrom și CNM Romline, fiind acuzat de abuz în serviciu și de crearea unui prejudiciu de peste 14 milioane de dolari prin vanzarea navelor, în urma unei licitații internaționale, cu tot cu combustibilul aflat la bord (peste 15O.OOO litri motorină și 1,5 milioane litri de păcură). După doisprezece ani de amânări și prescrieri, omul de afaceri a fost exonerat de toate acuzaţiile şi învinuirile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.