Viceprimarul Ruben Lațcău: Au trecut vremurile în care o investiție e făcută...

Viceprimarul Ruben Lațcău: Au trecut vremurile în care o investiție e făcută de mântuială doar cât să își facă liderul maxim poze

0
DISTRIBUIȚI

Fisuri pe pista de biciclete, pontoane cu lemnăria putredă, care poate constitui un pericol pentru locuitori, toalete publice insalubre, fără mentenanță, coșuri de gunoi sparte și gunoi, foarte mult gunoi. Pentru cunoscători: malul Begăi. Aceste aspecte au fost semnalate de către viceprimarul Ruben Lațcău.

„Pe de o parte, multe elemente din amenajare nu ar fi trebuit să se deterioreze atât de mult dacă ar fi fost de o bună calitate, pe de altă parte municipalitatea nu a asigurat o mentenanță ca la carte. Așa că, împreună cu mai mulți colegi din diverse departamente ale Primăriei am mers să vedem de aproape, nu din rapoarte, starea în care se găsește faimoasa (și nu prea) amenajare a malului Begăi. Într-adevăr, sunt dubii că Rogera, mai întâi, și apoi Horticultura și-au respectat întocmai contractele de curățenie și mentenanță. Știm asta atunci când ceea ce ar trebui să fie una dintre cele mai faine zone ale Timișoarei este zona pe care mulți timișoreni o evită de groaza gunoaielor și a dezolării”, a precizat viceprimarul Timișoarei.

Ruben Lațcău a mai spus că a fost informat că societatea Horticultura susține că tunde iarba de fiecare dată când ar fi necesar și că în fiecare săptămână strânge gunoiul și golește coșurile de gunoi.

„Reiau: Horticultura declară că fiecare metru pătrat de pe lungimea ambelor maluri amenajate (așadar 2 x 10 km) este curățat o dată pe săptămână. Ceea ce e evident pentru oricine că nu se întâmplă, vedem cu toții abundența de gunoaie. Și nici realist nu e: 20 km lungime de mal înseamnă vreo 200.000 metri pătrați de curățat o dată pe săptămână, deci o cincime (40.000 metri pătrați) din suprafața totală ar fi curățați pe zi. Mi se spune că ar lucra 70 persoane. Nu vreau acum să vă zăpăcesc cu probleme de aritmetică de gimnaziu, dar asta înseamnă că un angajat Horticultura din echipajele care curăță malurile Begăi ar curăța, între orele 8.00 și 10.00 dimineața, vreo 570 metri pătrați în fiecare zi”, a afirmat Ruben Lațcău.

Viceprimarul orașului a cerut să primească de săptămâna viitoare un raport zilnic al curățării: câte persoane au curățat câți metri pătrați, de unde până unde, în câte ore, cât gunoi s-a strâns și unde a fost dus.

„Nu mai putem plăti servicii publice, de oricine ar fi executate, dacă nu sunt de calitate.


Trebuie să ne îngrijim orașul așa cum avem grijă de casa noastră. Știu și de problema stâlpișorilor. Au fost puși de constructor pentru a respecta proiectul inițial. Analizez acum când și cum pot fi scoși, astfel încât următorul sezon de bicicleală să nu îi mai prindă pe pistă. Și încă ceva: au trecut vremurile în care o investiție e făcută cum e făcută și finalizată doar cât să își facă liderul maxim poze, după care mentenanță – lipsă. Sunt investiții din bani publici și asta ne obligă să selectăm de acum doar proiecte de care orașul să beneficieze, prin bună calitate și mentenanță corectă, 20 de ani, nu doi ani și-un sfert”, a mai declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.