Viceprimarul Ruben Lațcău: Municipalitatea a fost setată să facă hârtii peste hârtii...

Viceprimarul Ruben Lațcău: Municipalitatea a fost setată să facă hârtii peste hârtii și să se laude cu planuri imaginare

0
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Ruben Lațcău a precizat, astăzi, că administrația locală a fost „setată” să facă hârtii peste hârtii și să se laude cu planuri imaginare, însă cu prea puțină spre deloc preocupare pentru calitatea proiectelor. Așa am ajuns să avem o absorbție de 0,22% în ceea ce privește fondurile europene.

„Știți știrile alea locale cu «O nouă licitație organizată de Primărie a eșuat», dar nu știți ce o fi însemnând treaba asta? Înseamnă, de exemplu, că documentația tehnică era atât de nerealistă, încât nicio firmă nu se putea înhăma la a o pune în operă. Municipalitatea locală a fost setată să facă hârtii peste hârtii și să se laude cu planuri imaginare, însă cu prea puțină spre deloc preocupare pentru calitatea proiectului. Așa am ajuns să avem o absorbție de 0,22%.


Am avut o întâlnire cu reprezentanții ADR Vest, care ne-au prezentat noul POR 2021-2027, mai exact ne-au prezentat portofoliul de proiecte POAT (Programul Operaţional Asistenţă Tehnică) și PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență). Le mulțumesc, sunt convins că vom avea o colaborare cu mult folos pentru Timișoara, atâta vreme cât proiectele depuse de aici încolo de către municipalitate vor decurge dintr-o strategie intersectorială coerentă și vor avea un focus încăpățânat pe calitate”, a scris viceprimarul Timișoarei pe Facebook.

Ruben Lațcău spune că are ambiția ca Primăria Timișoara să fie campioană la absorbție, nu doar la accesare și că nu mai vrea mai licitații care eșuează una după alta pentru că soluția tehnică e proastă.

„Am stabilit cu Direcția de Dezvoltare din cadrul Primăriei ca toate licitațiile pentru proiectare și execuție să aibă criterii de calitate. Vrem să lucrăm strategic, planificat, de pildă nu reabilităm aici un bloc într-un fel și două străzi mai încolo în alt fel și nici nu vrem să mai peticim aici un trotuar jumate și dincolo o parcare între blocuri, ci vom gândi proiecte cuprinzătoare și coerente”, a transmis Lațcău.

Viceprimarul a mai afirmat că primăria va încerca să obțină finanțare PNRR pentru toate proiectele de infrastructură ale orașului și a făcut deja demersuri pentru câteva dintre ele, precum Pasajul Solventul.

„Vrem să realizăm Podul și Pasajul Solventul într-o formă care nu va mai fi dedicată eminamente traficului rutier, ci va include linie de tramvai, bandă dedicată transportului în comun, piste de biciclete și trasee pietonale separate.

P.S.: După opt ani de zile în care nu am fost în stare să finalizăm o creșă nouă și tot ce am reușit este să pregătim documentații pentru trei obiective din care unul are deja peste un an de întârziere (fără să fi ajuns în în execuție!), mi-ar fi jenă să mă laud cu deschiderea de oferte a unei licitații. Pur și simplu nu putem să avem așteptări atât de mici de la noi”, a mai scris viceprimarul Ruben Lațcău.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.