Zone cu restricții în Timiș după ce au fost descoperiți mai mulți...

Zone cu restricții în Timiș după ce au fost descoperiți mai mulți mistreți cu pestă porcină africană

0
DISTRIBUIȚI

Subprefectul Mircea Băcală a convocat astăzi o ședință a Comitetului Local de Combatere a Bolilor, care a avut pe ordinea de zi prezentarea situației privind confirmarea pestei porcine africane la mistreți din fondurile de vânătoare Vișag, Alioș și Valea lui Liman Făget din Timiș.

În cadrul ședinței a fost adoptat un plan conform căruia zona afectată reprezintă o rază de 13 km de la locul unde au fost găsiți cinci mistreți morți.

Zona afectată este formată din zona infectată cu o rază de 8 km care cuprinde următoarele localități: Vișag, Sacoșu Mare, Darova, Hodoș, Herendești, Pietroasa Mare, Honorici și Pini.

De asemenea, Prefectura Timiș a inclus și o zonă tampon de încă 5 km în exteriorul zonei infectate care cuprinde următoarele localitați: Lugoj, Victor Vlad Delamarina, Oloșag, Pădureni, Dragomirești, Sinersig, Boldur, Jabăr din județul Timiș, precum și localitățile Scăiuș, Remetea Pogănici, Fârliug, Valea Mare, Duleu și Valea Pai din județul Caraș-Severin.

În zona afectată sunt incluse următoarele fonduri de vânătoare:   FV 36 Oloșag, FV38 Sacoșu Mare, FV 39 Boldur, FV 42 Buziaș.

De asemenea, a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea Planului de măsuri referitoare la combaterea Pestei Porcine Africane din Fondul Cinegetic 15 Alioș aparținând Asociației de Vânătoare Valea lui Liman.


Conform acestui plan, a fost stabilită zona afectată care reprezintă o rază de 13 km de la locul unde a fost găsit un mistreț mort. Zona afectată cuprinde următoarele localități: Comeat, Bogda, Charlotenburg, Buzad, Nadăș, Hodoș din Timiș și Cuvejdia din județul Arad.

De asemenea, este inclusă și zona tampon de încă 5 km în exteriorul zonei infectate care cuprinde următoarele localități: Alioș, Mașloc, Remetea Mică, Bencecu de Jos, Fibiș, Sălciua Nouă, Hernacova, Stanciova, Brestovăț, Coșari din județul Timiș și localitățile Neudorf, Chesînț și Zăbrani din județul Arad.    Zona tampon cuprinde și o exploatație comercială, ferma de porci de la Mașloc a SC SMITHFIELD ROMANIA SRL.

În zona afectată sunt incluse următoarele fonduri de vânătoare:   FV 16 Șarlota, FV 14 Pișchia, FV 59 Giarmata, FV 17 Nadăș, S, FV 18 Brestovăț, FV 41 Cralovăț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.