Activități online pentru copii și adolescenți, organizate de Centrul Cultural Francez

Activități online pentru copii și adolescenți, organizate de Centrul Cultural Francez

0
DISTRIBUIȚI

Copiii și adolescenții care dețin Cardul Cultural Plus vor putea participa, din 15 ianuarie până în 28 februarie, la două serii de ateliere creative: primul, „Povești, cântece și jocuri en français cu Mimi la Souris”, se va desfășura  în fiecare luni, între orele 17,30 – 18,10, pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 8 ani, în fiecare marți de la 18,00 la 18,40 pentru cei care au între 4 și 6 ani și în fiecare miercuri între 18,30 și 19,10 pentru copiii care au între 5 și 7 ani, iar cel de-al doilea, „Atelier de actorie”, propune o dezvoltare a abilităților de comunicare și de lucru în echipă, cu profesoara de artă dramatică Andreea Andras, în fiecare vineri de la 17,00 la 17,50 pentru copiii care au între 8 și 12 ani și de la 18,10 la 19,00 pentru cei cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani. Informații și înscrieri se pot face la mediatheque.timisoara@institutfrancais.ro sau la telefon 0256.490.544. Până în 15 ianuarie se pot face și înscrieri la  noua sesiune de cursuri de franceză online pentru copii, adolescenți și adulți, care va începe în 18 ianuarie.

La finalul lunii, Institutul Francez celebrează din nou lectura sub tote formele ei, prin evenimentul „Nopțile lecturii” care a debutat în anul 2017, ediția din acest an fiind intitulată „Să recitim lumea”.


Cei care doresc să participe la acest eveniment trebuie să se înregistreze citind un fragment de maximum cinci minute dintr-un autor român sau francofon și să trimită filmulețul pe adresa de mail contact.timisoara@institutfrancais.ro, până în 21 ianuarie. Toate înregistrările vor fi postate pe paginile de Facebook și Instagram ale institutului în 23 ianuarie, iar membrii echipei, împreună cu invitații lor, vor citi câteva din textele preferate, în română și franceză, ca un dialog între culturi și vremuri, lecturile urmând a fi acompaniate de interludiile muzicale ale pianistei Evelin Roman. Pentru cititorii mai mici sunt prevăzute lecturi pe rețelele de socializare din 21 până în 24 ianuarie, dar și un atelier prin care se va reciti lumea basmelor, care va avea loc în 22 ianuarie, ora 18,00, pe Zoom și este destinat copiilor cu vârste între 4 și 8 ani. Înscrierile se fac până în 21 ianuarie, la adresa mediatheque.timisoara@institutfrancais.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.