Alertă meteo de ninsori abundente în zona de munte din 15 județe

Alertă meteo de ninsori abundente în zona de munte din 15 județe

0
DISTRIBUIȚI

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ninsori abundente în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, începând de vineri ora 12:00 până sâmbătă la ora 4:00. Sunt vizate 15 județe.

Meteorologii au emis vineri o informare meteo valabilă de la ora 10:00 până sâmbătă la ora 10:00.


Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula în general 15…25 l/mp.

Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, exceptând Câmpia Română și Dobrogea, unde vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala și ninsori și lapoviță.

În următoarele zile și pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații va fi ridicată, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece.

De asemenea, meteorologii au emis o alertă Cod galben de ninsori abundente în vigoare de vineri ora 12:00 până sâmbătă la ora 4:00.

În Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum și în sudul și sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Județele vizate sunt Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.