Alerte meteo de ultimă oră – coduri portocaliu și galben în vestul...

Alerte meteo de ultimă oră – coduri portocaliu și galben în vestul țării. Unde va ajunge să bată vântul cu peste 120 km/h

0
DISTRIBUIȚI

Meteorologii au anunțat, duminică seară, două avertizări meteo valabile și pentru vestul țării.


Un cod portocaliu de vreme rea este valabil până luni la ora 10,00. La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de peste 100 – 120 km/h, va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită și vizibilitatea va scădea sub 50 m. Sunt vizate județele  Caraș-Severin, Hunedoara, Argeș, Brașov,  Dâmbovița, Gorj, Prahova, Sibiu și Vâlcea.

Tot până luni la ora 10,00 este în vigoare și un cod galben de vreme rea. În zona Carpaților Occidentali și Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 80 – 90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol. Temporar va ninge în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar la altitudini de peste 1800 m, ninsorile vor fi moderate cantitati și se va depune strat nou de zăpadă consistent. În Banat, vor fi perioade in care rafalele vântului vor depăși 55 – 65 km/h și izolat 70 km/h. Avertizarea este valabilă pentru județele Timiș, Alba, Bihor, Caraș-Severin, Cluj și Hunedoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.