Aproape 7.000 de cadre medicale și auxiliare vaccinate anti-Covid în Timiș. Câte...

Aproape 7.000 de cadre medicale și auxiliare vaccinate anti-Covid în Timiș. Câte reacții adverse au fost

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-640862425">

Încă 926 de angajați din sistemul medical timișean au fost vaccinați, în ultimele 24 de ore, în cadrul etapei I de vaccinare împotriva COVID-19.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Timiș, s-au administrat 6.807 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2.

Din totalul dozelor administrate până în prezent, s-a înregistrat un număr de 14 reacții adverse, de intensitate scăzută spre moderată (ex: durere la locul administrării, mialgii, subfebrilități).

La nivel național, numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech începând cu data de 27 decembrie 2020 a ajuns la 125.190.

În total, reacțiile adverse au ajuns la 428 „comune și minore”: 173 reacții locale cu durere la locul injectării și 255 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin:  respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.