Artiști timișoreni incluși în cadrul programului Romanian Music Export

Artiști timișoreni incluși în cadrul programului Romanian Music Export

0
DISTRIBUIȚI
Printre trupele care vor susține recitaluri se numără și timișorenii de la JazzyBIT

După un an sărac în evenimente, cu un sector cultural greu încercat și cu perspective neclare pentru 2021, profesioniștii din industria muzicală și a entertainment-ului din România au mare nevoie de îndrumare, soluții și întâlniri pentru provocările curente și viitoare. Romanian Music Export online este gândit ca un format de emisiune TV, ce va consta din panel-uri de discuție live și înregistrate cu speakeri români și străini relevanți pentru industrie și showcase-uri de trupe românești.

Timișoara va fi prezentă în eveniment avându-i ca speakeri în paneluri pe Octavian Horvath (IPR și Blazzaj) și Bogdan Cotîrță (Melting Dice), iar printre trupele care vor susține concerte se numără JazzyBIT și Psihodrom.

Evenimentul va fi transmis pe 31 ianuarie pe site-ul https://musicexport.ro/, dar și pe canalele de Facebook și de Youtube, vizionarea fiind gratuită pentru public.

Evenimentul va include o serie de paneluri de discuții, iar pe lista speakerilor se regăsesc Fruzsina Szép (director, Superbloom Festival – Germania), Greg Parmley (director International Live Music Conference & International Festival Forum, UK), Michal Kascak (fondator / CEO – Pohoda festival, Slovacia), Christof Huber (director, Yourope – European Festival Association Elveția), Baris Basaran (promoter / Head of Eastern & Central Europe – TEG / MJR – UK) sau Lina Ugrinovska (International Booking / Password Production, North Macedonia).

Vor participa, de asemenea, reprezentanți ai festivalurilor Summerbreeze Open Air (Germania), Wide Days (Scoția), Nova Rock (Austria), ARTmania, Untold, Electric Castle, Summerwell, Jazz in the Park, ai Ministerului Culturii și cluburilor de evenimente din țară, manageri de teatru și culturali, artiști români și reprezentanți ai companiilor de booking și management.

Printre trupele care vor susține concerte în cadrul Romanian Music Export Online se numără Lucifer – A Rock Opera, Balkan Taksim, Blană Bombă, White Walls, Dirty Shirt, Roadkillsoda și Gramofone.

Romanian Music Export este primul program românesc din zona antreprenorială care își asumă zona de promovare și de export muzical la nivel european.


A fost prezentat în premieră odată cu ediția a doua EEMC, pe 26 iulie 2018, când producători, agenți de booking, promotori și operatori culturali din România și Europa au asistat la un spectacol susținut de cinci trupe românești, a căror selecție a fost făcută după o înscriere prealabilă pe platforma construită special pentru acest program. Orice trupă din România s-a putut înscrie, cu condiția ca piesele înscrise să fie creații originale. Selecția a fost făcută în două etape, preselecția fiind făcută la nivel local, în timp ce selecția finală a celor cinci trupe a avut parte de un juriu internațional.

Ediția online 2021 este esențială pentru a putea face posibilă ediția offline din 2021,care, din cauza situației fără precedent create de pandemia de coronavirus a forțat anularea, amânarea sau reorientarea spre online a tuturor evenimentelor și activităților culturale. Platforma digitală RME este creată pentru artiști români, în special cei în ascensiune, cu o nevoie vitală de îndrumare în timpul acestei perioade fără concerte și fără plăți și care au o nevoie disperată de parteneri cu care să discute posibile soluții pentru reconstrucția carierelor lor în viitorul apropiat.

Romanian Music Export online este un proiect muzical și de antreprenoriat cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.