ASU Politehnica a dispus de Pobeda în primul test din 2021. Dan...

ASU Politehnica a dispus de Pobeda în primul test din 2021. Dan Alexa: „Încercăm să ridicăm moralul atacanţilor”

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a câştigat cu un scor categoric primul joc de pregătire din noul an. A fost 6-1 cu Pobeda Star Bisnov, grupare de Liga a IV-a din Dudeştii Vechi, care în ultima perioadă a fost inactivă din cauza coronavirusului. La alb-violeţi a debutat şi proaspăta achiziţie din Serbia – Pavle Radunovic, care s-a şi trecut pe lista marcatorilor.

În ciuda scorului final mare, „bulgarii” au făcut o figură bună în prima repriza, una de 50 de minute, cel puţin pe faza defensivă, căci a primi doar un gol. A existat şi un scurt moment tensionat în primele minute, care a amintit de duelurile tari dintre cele două echipe la nivelul „D”-ului. Ivanovici a spart gheaţa după mai multe încercări la poarta lui Cristian Toma, care în toamnă apărase la ACS Poli. Era minutul 36 când fostul câştigător al Cupei cu Voluntari l-a driblat pe portar după o pasă de la Ignea. Interesant e că în prima parte Sergiu Popovici şi-a întâlnit fratele, pe Răzvan, în duel direct pe bandă.

În repriza a doua s-au remarcat tinerii alb-violeţilor, care au profitat de tonusul fizic superior. Mai întâi, Dorin Codrea a făcut 2-0 cu capul la cornerul expediat de Gaşpar (min. 61), apoi rând pe rând au punctat (încă) puştii Bîrlovean, D. Andrei şi D. Radu. Primul la doar un minut distanţă după o eroare în careul oaspeţilor, ceilalţi în minutele 67 şi 70 din interiorul careului. Intrat în minutul 20 al părţii a doua, sârbul Radunovic a obţinut un penalty zece minute mai târziu şi tot el l-a transformat cu un şut în stânga portarului. Oaspeţii au marcat şi ei când mai erau patru minute rămase din dispută, Gurguş reuşind să înscrie golul de onoare din apropier. Putea fi şi 7-1, dar în ultimul minut Manea a irosit o nouă lovitură de pedeapsă primită de gazde.

ASU Poli are un nou meci peste trei zile, la Reşiţa, cu colega CSM.

ASU Politehnica: Hindrich – Jurj, Mera, Scutaru, Popovici, Munteanu, Casado, Ignea, Coadă, Ivanovici, Axente (prima repriză); Păduraru – Sofran, Bocșan, Bîrlovean (65, Radunovic), Pamfile, D. Andrei, D. Radu, Gașpar (65, S. Iosif), Manea, D. Codrea, Plazonja (repriza a doua). Antrenor: Dan Alexa

Pobeda Star Bisnov: Toma – R.


Popovici, Slabu, Oneţ, Demian, Briciu, Sârbu, Schinteie, Boboiciov, Rusu, Grigore. Au mai intrat: Ienovan, Paraliov, C. Bogdan, Telecican, Radovan, Gurguş. Antrenor: Daniel Vasilcin.

Dan Alexa, preocupat de ofensivă

ASU Poli are doar 14 goluri marcate în prima parte a sezonului, fapt care l-a pus în gardă pe Dan Alexa, mai ales că în prima repriză jucătorii săi au şi irosit multe ocazii. „Ca prim test, am avut ritm, avem probleme în momentul în care trebuie să finalizăm. Din păcate avem aceeaşi problemă, mai sunt lucruri de pus la punct, dar ne interesa foarte mult să pregătim cumva meciul de joi, al doilea amical. Le mulţumim celor de la Dudeştii Vechi pentru că au venit aici. Noi aveam nevoie de un meci, aveam nevoie să închidem un ciclu de pregătire. Am încercat să dau minute tuturor jucătorilor, sunt jucători tineri care m-au mulţumit foarte mult, au crescut foarte mult şi sper să crească în continuare”, a declarat Dan Alexa.

Romario Rus şi juniorii Gologan şi Ehling s-au pregătit separat în timpul meciului, primul mai având „restanţe” fizice. “Mai trebuie să reintre şi Rus (n.r. Romario Rus), el face treptat pregătirea. Lui Pavle (Radunovic) am vrut să-i dăm 30 de minute, oricum la el mai durează cu actele. Ştiţi foarte bine, jucătorii sârbi au problema asta. Încercăm să ridicăm moralul atacanţilor pentru că avem nevoie. Am înscris puţine goluri în prima parte a campionatului şi asta e o problemă reală la noi”, a precizat Dan Alexa.

„După o inactivitate de patru-cinci luni de zile, ne-am adunat prima oară. Am încercat să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor. Avem o echipă destul de bună, chiar am câştigat anul trecut Cupa României (n.r. faza judeţeană Timiş) şi le-am spus băieţilor, ca, după atâta timp, să venim să jucăm un fotbal frumos. Eu zic că timp de 50 de minute s-a jucat bine. A fost echilibrat, am stat bine în teren, ne-am apărat bine şi ne-am prezentat acceptabil astăzi…”, a spus şi Daniel Vasilcin, „principalul” Pobedei.

„Sperăm că o să jucăm anul acesta. Am auzit că cei de la federaţie vor să dea drumul la fotbal… Păcat că s-a oprit timp de un an de zile în România, o să vedeţi că în viitor o să avem mult de pierdut. Mai ales în rândul juniorilor, ei nu au mai jucat de un an de zile. Noi trebuie să-i readucem acum la fotbal, ei au stat înăuntru, toată lumea le-a spus să stea acasă. Şi asta cam o să se întâmple: nu o să mai vină nimeni la fotbal. Trebuia găsită o variantă, o cale, să se joace fotbal. Au oprit tot, la biserică poţi să mergi, la anumite festivaluri… Noi nu avem puterea financiară să facem teste la 14 zile… Doresc Politehnicii multă baftă în campionat, vrem să avem şi noi o echipă care măcar să se bată acolo la primele locuri şi să încununeze cu promovarea în Liga I. Ne uităm la Arad, la zona noastră aici, toată lumea e sus şi noi stăm cu patru-cinci echipe în Liga 2 şi niciuna nu e în Liga I”, a adăugat antrenorul „bulgarilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.