ASU Politehnica îşi asigură viitorul la capitolul „under”. Pe ce juniori se...

ASU Politehnica îşi asigură viitorul la capitolul „under”. Pe ce juniori se va baza prima echipă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

ASU Politehnica are tot mai mulţi tineri din propria pepinieră cu contracte semnate. Cel mai recent nume pe această listă e Ilie Velcan, un jucător care se alăturase în pregătiri primei echipe după ce a fost împrumutat la Fortuna Becicherecu Mic. Jucătorul de bandă stângă originar din Băile Herculane are o înţelegere cu alb-violeţii până în vara lui 2022 iar în perioada următoare va încerca să atragă atenţia prin evoluţiile la CSC Ghiroda.

Velcan are nouă apariţii şi un gol marcat la nivelul Ligii 3 pentru Fortuna, unde a fost împrumutat de ASU Poli în prima parte a stagiunii. Iar acum componentul generaţiei 2003 a semnat primul său contract. Jucătorul care poate evolua atât fundaş stânga, cât şi mijlocaş lateral îşi va continua sezonul la Ghiroda, echipă care s-a despărţit de mulţi jucători în iarnă, tot sub formă de împrumut.

Ilie Velcan (dreapta) Foto: Leczki Jozsi

„Este un contract foarte bine primit, am început anul foarte bine şi consider că trebuie să muncesc ca să ajung la un nivel cât mai înalt.


Momentan vreau să mă concentrez pe evoluţiile mele din Liga 3, unde sunt împrumutat, şi pe viitor îmi doresc să fac pasul mai sus”, a spus Ilie Velcan după semnarea contractului.

O despărţire, dar şi tineri promovaţi definitiv

Încă de la reunire, Dan Alexa a avut sub comandă foarte mulţi tineri, ştiut fiind şi apetitul acestuia de a promova juniori locali. O parte dintre ei au convins că pot fi soluţii reale chiar pentru o primăvară cu obiectiv promovarea. E vorba de alţi doi tineri născuţi în 2003, fundaşul Rareş Bîrlovean şi mijlocaşul Alexandru Gaşpar, care vor rămâne strict componenţi ai primei echipe.

Alţi trei tineri, Tudor Moţiu, Luchian Gologan şi Robert „Pele” Ehling, toţi născuţi 2004, vor continua pregătirea cu seniorii şi vor juca în Liga Elitelor U17 pentru ASU Politehnica. Ultimul, alături de Gaşpar şi Bîrlovean, au fost de asemenea componenţi ai Fortunei în Liga 3. Altfel, alb-violeţii s-au despărţit de atacantul Demetris Cristodulo (2003), care s-a întors la Reşiţa şi a semnat cu CSM, dar clubul timişorean păstrează procente dintr-o viitoare mutare.

În prezent la capitolul U18 Alexa îi mai are pe Otto Hindrich, Denis Radu şi Doru Andrei ca soluţii pentru Liga 2, în timp ce la U20 se mizează pe fundaşii dreapta Nicolae Sofran şi Călin Jurj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.