ASU Politehnica a intrat în cantonament cu noutăţi în lot. Alb-violeţii au...

ASU Politehnica a intrat în cantonament cu noutăţi în lot. Alb-violeţii au luat un mijlocaş de la o colegă din Liga 2

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timişoara / Facebook

ASU Politehnica şi-a început astăzi stagiul programat până la urmă pe plan local. Lotul pregătit de Dan Alexa nu e lipsit de noutăţi. Romario Rus, care a marcat chiar împotriva alb-violeţilor în toamnă din postura de jucător al celor de la ACSF Comuna Recea, s-a alăturat echipei timişorene.

Rus (26 ani) e un mijlocaş central care poate evolua şi pe alte posturi din zona mediană. În tur el a marcat două goluri în campionat, cu ASU Poli şi U Craiova 1948 (ambele partide încheiate cu scorul de 3-3). E cunoscut ca un jucător care nu pleacă uşor de la o echipă la alta. După ce a crescut la Unirea Dej, în oraşul natal, a evoluat timp de patru ani în B pentru Olimpia Satu Mare, apoi din 2018 a trecut la Recea, cu care a promovat în acelaşi eşalon, dar tot problemele financiare l-au îndepărtat de maramureşeni. Acum, din postura de jucător liber, el a semnat pe un an şi jumătate cu alb-violeţii.

“Gândurile sunt măreţe, sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor. Mă bucur foarte mult că am ajuns la o echipă cu un nume foarte mare în fotbalul românesc. Un club cu istorie, de tradiţie şi foarte iubit. Eu m-am simţit bine la toate echipele la care am jucat. Îmi place stabilitatea şi sper să fie la fel şi aici. Mi-ar face mare plăcere pentru că e un oraş frumos şi o echipă frumoasă. Ar fi extraordinar pentru mine să promovăm, mai ales pentru că nu am jucat până acum în Liga I. Să sperăm că ne îndeplinim obiectivul, eu voi ajuta cât pot de mult”, a declarat Romario Rus.

Start de cantonament fără Vidrăsan

În altă ordine de idei, ASU Politehnica a început astăzi pregătirea centralizată de „acasă”.


Elevii lui Dan Alexa au fost cazaţi la Casa Politehnicii 2 şi se pregătesc tot la Baza 2 în perioada următoare, până în 26 ianuarie „regimul” va conţine doouă şedinţe de pregătire, fie două antrenamente, fie antrenament plus vizionare după masă.

„Este o perioadă grea pentru un fotbalist, cu încărcări fizice şi tehnico-tactice. Am încercat să aducem toţi jucătorii la un nivel optim pentru a pregăti perioada următoare, în care vor fi jocuri amicale. Am văzut şi nişte jucători în probe, despre care am avut referinţe bune, încercăm să găsim jucători tineri care sunt de perspectivă. Vom intra într-un stagiu de pregătire de 11 zile, vom avea şi nişte jocuri amicale şi astfel se va cristaliza şi un prim 11 sau 13-14… Încercăm să ne umplem timpul cât mai eficient, să ajungem la un nivel optim la ora primului joc”, a declarat Dan Alexa.

În cantonamentul Politehnicii au intrat jucătorii: Otto Hindrich, George Păduraru (portari); Nicolae Sofran, Călin Jurj, Ioan Mera, Cristian Scutaru, Cristian Bocșan, Claudiu Pamfile, Rareş Bîrloveanu (fundași); Jose Casado, Sergiu Popovici, Ionuţ Coadă, Dorin Codrea, Luchian Gologan, Alin Ignea, Denis Radu, Romario Rus, Alexandru Munteanu, Doru Andrei, Sabin Iosif, Alexandru Gaşpar, Alin Manea, Petre Ivanovici (mijlocaşi); Mircea Axente, Stjepan Plazonja, Robert Ehling (atacanţi).

În lot vor mai fi modificări în perioada următoare. Altfel, mijlocaşul Raul Vidrăsan a fost împrumutat în Liga a III-a, la Unirea Ungheni. Jucătorul în vârstă de 21 de ani venea după o pauză de repaus din cauze medicale.

Primul amical al echipei în 2021 va fi luni, 18 ianuarie, de la ora 13.00, cu Pobeda Stár Bišnov (L4 Timiş), joc stabilit la Dudeştii Vechi, dar a cărui locaţie poate fi modificată în cazul în care condiţiile meteo nu sunt favorabile în weekend. Al doilea test va fi joi, 21 ianuarie, pe terenul colegei de eşalon CSM Reşiţa, iar la finele stagiului centralizat, marţi, 26 ianuarie, e programată la Timişoara vizita celor de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.