Adversar complicat pentru ASU Politehnica în optimile Cupei. Dan Alexa admite că...

Adversar complicat pentru ASU Politehnica în optimile Cupei. Dan Alexa admite că gruparea din Liga I e favorită

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica şi-a aflat astăzi adversarul din optimile de finală ale Cupei României. Alb-violeţii vor primi vizita Astrei Giurgiu, grupare care revine astfel în această iarnă la Timişoara după ce în faza precedentă a competiţiei K.O. a eliminat cealaltă grupare locală din eşalonul secund – Ripensia.

Astra, ultima echipă extrasă ca adversar pentru grupările din urna B, nu e un oponent deloc comod pentru trupele vestice. În 16-imi a bătut Ripensia pe „Electrica” fără drept de apel cu 5-1, apoi în campionat a zdrobit UTA la Arad cu 6-0 în ultimul meci oficial din 2020. Meciurile din această fază se dispută pe 10 februarie, de la ora 13.30, dar partidele transmise la TV pot avea loc la alte ore şi posibil alte date.

Tehnicianul alb-violeţilor a remarcat revirimentul grupării din sud-estul ţării după numirea lui Eugen Neagoe pe banca tehnică a echipei. „Sigur, întâlnim un adversar bun, chiar foarte bun al Ligii I.


O echipă formată din jucători de mare calitate, jucători care pot să facă diferenţa. Prin aducerea antrenorului Eugen Neagoe au revenit spectaculos după ce au început prost sezonul. Dar au transferat, cunosc foarte bine clubul Astra. Va fi un meci greu, dar ne vom juca şansa. Încercăm să producem surpriza. Jucăm şi acasă şi sperăm să ne calificăm, deşi Astra, clar, va avea prima şansă”, a declarat Dan Alexa.

„E un meci important, un alt dezavantaj e că va fi primul nostru meci oficial. Astra, la ora meciului, vor avea câteva jocuri disputate în Liga I, care începe acum. Repet, eu un joc important, un eveniment pentru noi. Întâlnim o echipă de primă ligă într-un meci oficial, sper să ne ridicăm la nivelul mizei”, a mai spus Alexa.

ASU Poli a făcut parte din urna B şi nu le putea întâlni pe UTA, Viitorul Pandurii şi Dunărea Călăraşi, grupări care de asemenea nu atinseseră această fază în ediţia precedentă. În schimb, alb-violeţii au avantajul terenului propriu, pe care l-ar fi pierdut doar dacă ar fi jucat cu „U” Cluj, singura echipă de la tragerea la sorţi care s-a clasat sub alb-violeţi în campionatul trecut. În fazele precedente timişorenii au trecut de Ghiroda (4-3 după prelungiri) şi FCU Craiova (3-1).

Iată programul complet al jocurilor din optimile de finală ale Cupei României:

“U” Cluj – UTA

Viitorul Pandurii – Gaz Metan Mediaş

Dunărea Călăraşi – Turris Tr. Măgurele

ASU Politehnica – AFC Astra

Petrolul – Politehnica Iaşi

Farul Constanţa – Chindia Târgovişte

Dinamo – FCSB

FC Botoşani – Univ. Craiova

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.