ASU Politehnica s-a reunit şi mai aşteaptă întăriri. Un portar care s-a...

ASU Politehnica s-a reunit şi mai aşteaptă întăriri. Un portar care s-a despărţit de Ripensia, la capitolul noutăţi

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a efectuat azi pe Stadionul „Ştiinţa” primul antrenament din anul 2021. Antrenorul Dan Alexa are deocamdată puţine certitudini noi în lot pentru atacarea sezonului de primăvară, alte mutări fiind aşteptate zilele următoare. O noutate la reunire a fost însă apariţia goalkeeperului George Păduraru (ex-Ripensia), în timp ce slovenul Marko Deronja a rămas în afara lotului.

Alb-violeţii se pregătesc pentru continuarea unui sezon la capătul căruia speră să promoveze. Pe lângă Cristian Bocşan, acontat deja la Ghiroda, cu poliştii va semna şi portarul Păduraru (25 ani). Altfel, Alexa a dorit să vadă la antrenamente şi o serie de juniori care pot fi obiectul primei echipe (Gologan, Moţiu, Ehling, Velcan, Gaşpar şi Bîrloveanu, ultimii patru au fost la Fortuna împrumutaţi în toamnă).

„Am început mai repede decât majoritatea echipelor, pentru că şi jucăm mai repede, pe 10 sau 11 februarie avem primul joc oficial, în Cupa României. Încercăm să câştigăm o săptămână, timpul este oricum destul de scurt. Avem gânduri mari, ne dorim foarte mult să ne antrenăm bine, să facem paşi câţi mai corecţi în perioada aceasta, una foarte importantă. Sperăm să arătăm o formă bună de la început, pentru că sunt jocuri puţine şi forma fizică şi mentală trebuie să o avem de la început. Am renunţat, aşa cum ştiţi, la anumiţi jucători. Ne dorim să transferăm acum doi jucători care cred că ne pot ajuta. Sunt jucători buni, care mai au oferte în afară de noi şi e normal să-i luăm destul de greu. Vrem să luăm un mijlocaş şi un atacant. Sunt români, am încercat şi pista Serbia-Croaţia, pentru că sunt jucători buni, combativi, şi nu sunt jucători foarte scumpi, problema la jucătorii sârbi sunt actele, pentru că durează mult timp… Suntem în discuţii şi cu un atacant sârb, vom vedea dacă vom putea să-l aducem. Ne trebuie întăriri, ştiţi foarte bine că financiar suntem un club care nu stă foarte bine, dar suntem foarte corecţi, avem banii la zi în momentul acesta. Încercăm să aducem jucători care pot să ne ajute”, a declarat Dan Alexa.

Absenţi motivaţi la primul antrenament al anului au fost Plazonja, Fişteag şi Deronja. Croatul va relua vineri pregătirea alături de colegi. „Zilele următoare încercăm cu Deronja să reziliem, a venit Păduraru de la Ripensia. Pe Deronja încercăm să-l dăm undeva unde să joace, e un portar cu experienţă şi e normal să-şi dorească să joace.


Ştiţi foarte bine, cu Borbei şi cu Otto am încercat să păstrăm nucleul cu junior în poartă, îi va fi foarte greu să apere… vor fi jucători tineri care vor fi daţi împrumut, am mai luat jucători tineri din academie, care mie mi-au plăcut foarte mult, îmi doresc să crească, să poată să şi debuteze la echipa mare. Încercăm să şi creştem jucători, nu doar să transferăm”, a mai precizat Alexa. ASU Poli s-a despărţit până acum de B. Vasile, Toader şi Alex Popescu în această iarnă.

Căpitanul Ioan Mera s-a prezentat la lucru de ziua sa, fundaşul central împlinind 34 de ani. „E prima dată când prind o reunire de ziua mea. De obicei începeam în 6-7 ianuarie. Mă bucur că am prins, am adus şi o bere la băieţi, pentru că merită, merităm cu toţii. Şi de azi începem treaba, ne aşteaptă şase meciuri foarte grele în campionat, sper să adunăm cât mai multe puncte şi să intrăm în play-off. Până atunci avem un meci de Cupă, nu ştim cu cine picăm, ne dorim să ne calificăm mai departe. Sper să putem să facem aceste lucruri pe care ni le dorim cu toţii. Mi-aş dori o echipă mai accesibilă, e normal să nu vreau o echipă puternică din Liga I. Dar vom vedea ce noroc avem la tragerea la sorţi”, a conchis Mera.

A căzut stagiul turcesc

Din cauza pandemiei, ASU Poli a renunţat la intenţia de a efectua un cantonament în Antalya. „Am vrut să plecăm într-un cantonament în Antalya, dar riscam foarte mult, din Turcia intri 14 zile în carantină, nu ştiam ce se putea întâmpla. Am preferat să rămânem pe plan local, la Timişoara. Vom face un cantonament aici, vom sta la hotel 11 zile, vom încerca să jucăm două meciuri amicale”, a adăugat Dan Alexa.

Timişorenii din zona play-off a B-ului vor începe testele cu o deplasare la Dudeştii Vechi (L4, 18 ianuarie), urmat de un amical la Reşiţa, cu CSM (21 ianuarie). ASU Poli va intra pe 15 ianuarie în cantonamentul programat pe plan local, la capătul căruia e programat jocul cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu (26 ianuarie), pe Bega. Se mai caută un adversar de testare pentru data de 3 februarie, iar în cazul în care acesta va fi găsit e posibil ca amicalul din 30 ianuarie, cu Ripensia, să fie anulat.

Lotul prezent la reunire: Hindrich, Păduraru, Cuzmanovici (portari) – D. Andrei, S. Iosif, Casado, S. Popovici, Sofran, Jurj, D. Codrea, Manea, D. Radu, Vidrăsan, Ivanovici, Bocşan, Pamfile, Ignea, Mera, Scutaru, Munteanu, Axente, Bîrloveanu, Gaşpar, Velcan, Ehling, Coadă, Gologan şi Moţiu (jucători de câmp).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.