Blocajul de pe șantierul străzii Lidia a fost depășit

Blocajul de pe șantierul străzii Lidia a fost depășit

0
DISTRIBUIȚI

santierȘantierul de pe strada Lidia va fi deblocat imediat ce condițiile meteorologice vor permite acest lucru.

Primarul Dominic Fritz a declarat, joi, că șantierul a stagnat în ultimele luni din cauza unei conducte de termoficare, care însă nu va fi schimbată.

„Am avut o discuție cu viceprimarul Ruben Lațcău, care s-a ocupat de această problemă și mi-a spus că s-a deblocat situația.


Când vremea va permite, lucrările vor continua. Conducta, așa cum e, pare să fie într-o stare bună, nu au fost avarii în ultimii zece ani, va rămâne și vom continua lucrările”, a spus primarul Dominic Fritz.

În momentul de față, doar 15% din lucrare este realizată, deși artera este deosebit de importantă pentru oraș. Circulația pe strada Mareșan Prezan, fostă Lidia, s-a închis, din 6 iulie 2020, între Calea Martirilor și bulevardul Sudului.

Potrivit estimărilor Primăriei Timișoara de la acea dată, lucrările ar fi trebuit să dureze un an.

Investiția vizează extinderea la patru benzi de circulație a străzilor Mareșal Constantin Prezan și Venus, până în girația AEM, amenajarea de trotuare, piste de biciclete, locuri de parcare și zone verzi. Costul lucrării este de aproximativ 35 de milioane de lei, fără TVA, și este realizată de firma austriacă Strabag.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.