Carantina pentru Dumbrăvița, prelungită în ciuda apelului președintelui CJ Timiș

Carantina pentru Dumbrăvița, prelungită în ciuda apelului președintelui CJ Timiș

1
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut o analiză pentru a vedea dacă se impune măsura prelungirii carantinării locațității Dumbrăvița având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori, aflată în carantină, din data de 10 ianuarie 2021, ora 00, nu a scăzut. DSP  a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de prelungire a carantinării pentru unitatea administrativ-teritorială Dumbrăvița.

”În urma avizului favorabil carantinării dat de INSP, azi la ora 12,30, subprefectul  Mircea Băcală a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat prelungirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 7 zile.


Astfel Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis hotărârea pentru prelungirea carantinării localității Dumbrăvița. Hotărârea va fi transmisă de urgență către Centrul Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru prelungirea carantinei în localitatea Dumbrăvița. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinul șefului DSU”, se arată în comunicatul Prefecturii Timiș.

Subprefectul Mircea Băcală a solicitat structurilor Ministerului Afacerilor Interne intensificarea controalelor pentru respectarea măsurilor impuse în pandemie, atât în Dumbrăvița, cât și în cele trei unități administrativ teritoriale care vor ieși din carantină- Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda. Decizia vine după ce de dimineață, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a anunțat că va solicita să nu fie prelungită carantina în localitățile din jurul Timișoarei. 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.