Ce mai găsesc polițiștii locali în Timișoara: 40 de migranți pe un...

Ce mai găsesc polițiștii locali în Timișoara: 40 de migranți pe un teren de sport și patru persoane fără adăpost care și-au amenajat locuri de dormit în scara unui bloc

1
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică și Intervenție Rapidă continuă să patruleze în zona Gării de Nord după ce, miercuri, au fost găsiți 53 de migranți care se adăposteau într-o clădire de pe bd. Republicii.

Nu doar prezența migranților a fost reclamată în zonă la Poliția Locală, ci și a oamenilor străzii.

În timpul patrulărilor de aseară, polițiștii locali au observat pe Splaiul Tudor Vladimirescu, pe terenul de sport situat vizavi de Biserica Creștină Baptistă Behtel, aproximativ 40 de persoane provenind din țări precum Pakistan, Afganistan și Siria. Acestea serveau o masă caldă și ceai, oferite de enoriașii bisericii menționate. Cât despre distanțare socială sau alte măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, nici vorbă! Prin urmare, acestora din urmă li s-au adus la cunoștință problemele cauzate de migranți, precum și faptul că adunările publice care presupun număr mare de persoane sunt interzise în această perioadă.

Tot în urma verificărilor din zona Gării de Nord, polițiștii locali au depistat și două persoane de origine afgană, care nu dețineau documente asupra lor și au declarat că au trecut fraudulos frontiera de stat a României, motiv pentru care, după ce au fost verificate de un echipaj al Ambulanței solicitat la fața locului, au fost predate unui echipaj al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș.

Polițiștii locali au continuat verificările în perimetrul Gării de Nord, pe peron și în fața locației, aplicând nouă amenzi pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, conform legii.

Un timișorean a mai sesizat că pe bd.


N. Titulescu, la etajele 4 și 5 al imobilului cu numărul 10, se află patru persoane care și-au amenajat locuri de dormit în bloc, fac mizerie, consumă alcool, spre indignarea oamenilor care locuiesc acolo. Polițiștii locali au constatat că persoanele în cauză sunt oameni fără adăpost, care provin din Botoșani, fiind sancționați și preluați din zona respectivă.

Polițiștii locali vor continua verificările în zonă, cu prioritate, cu scopul combaterii faptelor de natură contravențională și pentru prevenirea producerii altor fapte de încălcare a legislației în vigoare.

În cazul în care timișorenii vor să sesizeze cazuri de acest gen pot apela la 0256.968 sau 0256.246.112 și un echipaj al Poliției Locale va fi direcționat imediat, pentru luarea măsurilor legale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.