Ce se va întâmpla cu Colterm anul acesta. Primarul este în negocieri...

Ce se va întâmpla cu Colterm anul acesta. Primarul este în negocieri cu ANAF

0
DISTRIBUIȚI

Un proces de retehnologizare care să permită reducerea dependenței de cărbune, renegocierea contractelor încheiate de companie, modificări în structura de organizare a companiei locale. Acestea sunt planurile pentru Colterm ale primarului Dominic Fritz.

„Cu siguranță vom avea o restructurare a unor datorii, a unor cheltuieli.


Acum suntem în negocieri cu ANAF pentru că sunt foarte multe datorii inclusiv la ANAF. O să trebuiască să renegociem și niște contracte, să ne uităm la structura de organizare a Colterm și nu exclud să avem și un fel de retehnologizare rapidă care ne permite să reducem depedența la cărbune. La toate aceste lucruri se lucrează acum și vom prezenta la anul o abordare integrală, dar este clar că există soluții. O bună parte a problemei este că s-au debranșat foarte mulți și rețeaua este prea mare pentru numărul mic de clienți. Pe termen lung, viitorul este să avem mai mulți timișoreni în rețeaua de termoficare. Pentru că centralele individuale de gaz nu sunt deloc ecologice și sunt foarte poluante. Tocmai asta este ironia și șansa în care ne aflăm că avem o companie care acum este într-o situație foarte dificilă, dar baza acestei companii este una pentru un viitor în concordanță cu direcția europeană”, a declarat Dominic Fritz la Radio Timișoara.

Datoriile companiei de termoficare se ridică la aproximativ 100 de milioane de lei, iar penalitățile la furnizori sunt în jur de 35 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.