Ceasul Floral nu este o prioritate, anul acesta, pentru administrația Fritz. Moșiu:...

Ceasul Floral nu este o prioritate, anul acesta, pentru administrația Fritz. Moșiu: La Geneva toate tururile de oraș pornesc de la ceasul floral

5
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Simion Moșiu (PNL) vede în reabilitarea ceasului floral din zona Parcului Civic o mare oportunitate pentru oraș, atât pentru localnici cât și pentru turiști. La finele ședinței Consiliului Local Timișoara de marți seara, Moșiu a avut o nouă interpelare în acest sens. Consilierul municipal a dorit să afle de la conducerea primăriei dacă obiectivul-simbol pentru oraș, pentru care există și un proiect, va fi reabilitat anul acesta.

„Am militat în perioada trecută foarte mult pentru reabilitarea Ceasului Floral, care reprezintă un simbol al Timișoarei pe lângă alte câteva și este un obiectiv care datează din anii ’70.


Mai este unul de aceeași dimensiune în Europa, la Geneva. Există un proiect și am vrut să vă întreb dacă există fonduri și dacă este trecut pentru reabilitare având în vedere că vom fi Capitală a Culturii Europene și nu ne putem prezenta cu el în starea în care este. Parcul este în lucru și este păcat ca acest Ceas Floral să nu redevină ce a fost și, probabil, conform proiectului va exista acolo o cafenea, o cofetărie, care va avea o belvedere superbă spre parcul nou reabilitat. La Geneva toate tururile de oraș se fac pornind de la ceasul floral”, a precizat consilierul municipal Simion Moșiu.

În replică, viceprimarul Ruben Lațcău a răspuns că știe despre existența proiectului de reabilitare. „Cred că la Timișoara tururile pot să înceapă și din altă parte. În acest moment nu cred că este planificat pentru a fi inclus în buget, deși trebuie să vedem exact raportul de costuri și beneficii. Sper totuși, ca în anul de grație 2023 să prezentăm altceva decât ceasul reabilitat și să avem un pic mai multe lucruri de prezentat. Nu ceasul este principala problemă în pregătirea anului când Timișoara va fi Capitală Culturală”, a spus viceprimarul Ruben Lațcău.

Edilul a mai precizat în legătură cu modernizarea Parcului Civic că sunt anumite probleme și deficiențe tehnice și că anul acesta nu vor fi incluse pe bugetul de investiții decât proiectele care vor putea fi duse la bun sfârșit la modul realist.

 

5 COMENTARII

  1. Pasajul Solventul nu e prioritar, podurile noi nu sunt o prioritate, parcari in centru iarasi nu sunt prioritati ca de aia a anulat licitatia la cea de pe Take Ionescu.
    Prioritar e sa isi ia banii de salariu Fritz si toti frecatorii de menta din primarie! Gunoaie de politicieni!

  2. Bai esti prost cum sa faca ei ceva bun pentru Timisoara ,,,ei trebuie sa arate ca orasul e de kkt in urma fostului primar PNL-ist ..ei trebuie doar sa se planga caci de administratie nu e vorba ,,,o adunatura de nulitatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.