Cel puțin 32 de morți și peste 100 de răniți după un...

Cel puțin 32 de morți și peste 100 de răniți după un dublu atentat sinucigaș într-o piață din Bagdad

0
DISTRIBUIȚI

Cel puțin 32 de persoane au fost ucise în urma unui atentat sinucigaș dintr-o piață din centrul Bagdadului, a declarat joi Ministerul Sănătății irakian, citat de DPA. Alte 110 persoane au fost rănite în cel mai grav atentat din ultimii 3 ani din capitala Irakului.

Un purtător de cuvânt al armatei a spus că doi sinucigași s-au aruncat în aer în timp ce erau urmăriți de forțele de securitate.

Un martor a declarat la Dijlah TV că primul atacator s-a prefăcut bolnav și a strigat de durere, apoi s-a aruncat în aer după ce oamenii s-au adunat în jurul lui în mijlocul unei piețe de haine din centrul Bagdadului, scrie DPA.

A doua explozie a avut loc în jur de 10 minute mai târziu, a adăugat martorul citat.

Misiunea Organizației Națiunilor Unite în Irak a condamnat atacul, despre care a spus că este „un act de dispreț” care nu va slăbi drumul Irakului către stabilitate.

Turcia a condamnat, de asemenea, „acest odios atac terorist” și și-a reiterat sprijinul pentru „prietenul și vecinul Irak în lupta împotriva terorismului”, potrivit unei declarații a Ministerului de Externe.

Statele Unite, Iordania și Egiptul au condamnat, de asemenea, atacul și au transmis condoleanțe familiilor victimelor.

Nu a existat nicio revendicare imediată a responsabilității.

În decembrie 2017, Irakul a declarat victoria asupra Statului Islamic, după ce a recucerit tot teritoriul confiscat de extremiști din 2014.


Cu toate acestea, membrii Statului Islamic au continuat să aibă atacuri în Irak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.