Centura de vest a Timișoarei va avea două benzi pe sens și...

Centura de vest a Timișoarei va avea două benzi pe sens și separatoare mediane

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Transporturilor anunță că astăzi a fost semnat ordinul de începere a activităților din contractul pentru studiul de fezabilitate al Centurii Timișoara Vest.

„În iunie anul trecut spuneam că voi insista pe acest subiect «până se întâmplă ceva și se mișcă lucrurile».


Astăzi, lucrurile se mișcă. Finalizarea centurii orașului Timișoara, mai precis completarea inelului, a fost un proiect pentru care am militat îndelung. O centură ocolitoare nu poate funcționa pe deplin, mai ales la un oraș în câmpie, decât dacă este un inel complet”, a transmis ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Centura Nord, deja în funcțiune, și Centura Sud (în construcție) au fost proiectate cu o bandă pe sens, iar noul ministru spune că nu mai poate schimba trecutul, însă poate prevedea două bezi pentru Centura Vest a Timișoarei.

„Îmi doresc să fie un drum modern și sigur, cu două benzi pe sens și separatoare mediane, așa cum merită în 2021 un oraș de importanța Timișoarei. Proiectantul are 12 luni, de astăzi, să livreze studiul de fezabilitate pentru acest sector care va închide inelul de centură”, a mai transmis Drulă.

Proiectantul care realizează documentația este SEARCH CORPORATION S.R.L., o firmă care a contractat și în trecut numeroase lucrări finanțate de stat, valoarea contractului fiind de 3.658.195,15 lei, fără TVA. Lungimea estimată a variantei de ocolire Timișoara Vest este de 22 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.