CNAIR a anunțat că a fost desemnată firma care va construi un...

CNAIR a anunțat că a fost desemnată firma care va construi un nou drum de legătură între Timișoara și autostrada A1

0
DISTRIBUIȚI

CNAIR a desemnat câstigătorul lucrării privind proiectarea și execuția Drumului de Legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69. Pentru porțiunea de 10 kilometri, compania de drumuri va plăti 190 de milioane de lei, fără TVA.

CNAIR a anunțat joi că a fost desemnat câstigătorul pentru proiectarea și execuția șoselei care va lega Autostrada Vestului de DN 69, în apropierea intersecției cu drumul spre Sânandrei. Noua șosea care va lega orașul Timișoara de autostrada A1 ar trebui să fie gata în doi ani. Aceasta ar fi a treia descărcare de pe autostradă pentru Timișoara, după cele de la Remetea Mare și Giarmata.

Ofertantul desemnat câstigator este TODINI COSTRUZIONI GENERALI S.p.A., cu preţul de 189.571.920,62 Lei fără TVA.


Durata de execuție a contractului este de 24 luni, din care șase luni perioadă de proiectare și 18 luni perioadă de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 84 de luni.

„Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităților legale privind elaborarea si avizarea contractului. Traseul drumului de legatură are o lungime de 10 km și începe cu circa 300 m înaintea intersecției existente dintre drumurile DJ 692 si E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier si se dezvolta pe directia Nord-Est spre Autostrada A1. Clasa tehnica a drumului de legatură este II, iar viteza de proiectare este de 100 km/h”, au anunțat joi, reprezentanții CNAIR.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat miercuri că au fost începute procedurile privind realizarea exproprierilor pe culoarul viitorului drum care va lega orașul Timișoara de autostrada A1.

Proiectul este în lucru de mai multă vreme, actualul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, acuzând acum aproape doi ani că guvernul din acea vreme îl „ține la sertar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.