Cod galben de viscol în zonele de munte din vestul țării. Cele...

Cod galben de viscol în zonele de munte din vestul țării. Cele mai ridicate temperaturi din țară, în Banat

0
DISTRIBUIȚI

viscolMeteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis un cod galben de rafale în zonele de munte ale județelor Caraș-Severin şi Hunedoara, valabil până la ora 14.

La altitudini de peste 1.800 de metri vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 100 kilometri pe oră, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Marți, gerul persistă în cea mai mare parte a țării, îndeosebi noaptea și dimineaţa și în depresiunile din estul Transilvaniei.


Cerul va fi noros, ziua în vestul, centrul şi nord-vestul ţării, apoi şi în nord-est, unde temporar va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în partea de nord-vest. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar izolat şi trecător va fulgui.

Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 2 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi vestul Olteniei, iar cele minime, între -11 şi -1 grad.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar noaptea şi în vest. Izolat, mai ales la munte, vor fi condiţii de ceaţă, asociată cu chiciură și se va forma polei.

Până miercuri, vremea rămâne deosebit de rece. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade.

Nici în timpul zilei negative nu se încălzește, maximele fiind cuprinse între -10 și 0 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.