„Colecții și colecționari” și „Timisiensis”, publicații de neratat editate de Centrul de...

„Colecții și colecționari” și „Timisiensis”, publicații de neratat editate de Centrul de Cultură și Artă

0
DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș începe anul cu două prestigioase apariții editoriale, emblematice pentru activitatea sa.

Prima dintre acestea este revista  „Timisiensis”, care însumează 27 de ani editoriali, ultimul număr totalizând nu mai puțin de 164 de pagini. Cel mai recent număr al revistei însumează articole semnate de 17 autori, care acoperă o tematică extrem de variată, structurată în șapte capitole: Ansamblul Banatul la 50 de ani, Oameni și evenimente, Tradiții și obiceiuri, Ochiul Sociologului, Grai Bănățean, Confluențe și Recuperări, articolele referindu-se la cele cinci decenii de activitate a ansamblului Banatul și la evenimente organizate de CCAJT, precum și la teme istorice, sociologice și de cercetare, care vizeaxză obiceiurile, locurile, graiurile și locuitorii Banatului multietnic.

Cea de-a doua publicație, „Colecții și colecționari”, este o lucrare semnată de Alina Mafa, coordonatoarea bibliotecii și a colecțiilor editoriale ale CCAJT, și cuprinde mai multe reportaje ale căror protagoniști sunt oameni din lumea satelor timișene, pasionați de artă și cultură tradițională.


 Materiale documentare, relatări jurnalistice sau fotografii realizate în gospodării din Alioș, Gătaia, Orțișoara, Hitiaș, Pustiniș, Giarmata și Otelec, precum și detalii savuroase din poveștile bănățenilor care păstrează încă străvechi obiceiuri, piese vestimentare sau decorative din alte timpuri sau rețete aproape uitate,  vin să întregească memoria culturală și afectivă a timișenilor.

Cele două lucrări a apărut în formă tipărită, dar pot fi lecturate și în variantă online, pe site-ul www.ccajt.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.