Crește numărul de vaccinări anti-COVID în Timiș odată cu debutul imunizării populației....

Crește numărul de vaccinări anti-COVID în Timiș odată cu debutul imunizării populației. Un nou centru este pregătit pentru deschidere în Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În ultimele 24 de ore, în Timiș, s-au administrat 1.657 de vaccinuri. Astfel, în cadrul etapei I de vaccinare împotriva COVID-19 s-a administrat un număr de 780 vaccinuri, din care 231 reprezintă doze de rapel.

De asemenea, în cadrul etapei a II-a de vaccinare împotriva COVID-19, în județ s-au administrat 877 de vaccinuri.

DSP Timiș precizează că, de la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului, s-au administrat 11.899 doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2.

La nivel național s-au vaccinat până acum peste 235.000 de persoane, fiind înregistrate 809 reacții adverse comune și minore, din care: 302 de reacții de tip local cu durere la locul injectării și 507 reacții generale, febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie și alergii de tip urticarie.

De asemenea, Primăria Timișoara a anunțat astăzi că centrul de vaccinare din incinta complexului imobiliar ISHO, unde vor putea fi operaționalizate până la 8 fluxuri, este pregătit pentru deschidere, iar decizia va fi luată în aceste zile de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Timiș în funcție de numărul de doze de vaccin disponibile pentru Timișoara.

„Vreau să lămuresc încă odată: deciziile asupra numărului centrelor de vaccinare sunt luate la nivel național.


Doamna prefect a insistat pe lângă Ministerul Apărării Naționale, coordonatorul procesului de vaccinare, și la Institutul Național de Sănătate Publică, să deschidă mai multe centre în Timișoara și în Timiș și mă bucur că rugămintea i-a fost ascultată. Sper că vom afla în curând câte din cele 9 fluxuri aprobate suplimentar pentru județ ne vor fi alocate la Timișoara. Această decizie o ia Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Timiș din care fac parte reprezentanții Prefecturii Timiș, Consiliului Județean, Direcției de Sănătate Publică Timiș și ai Ministerelor Apărării și de Interne (nu și Primăria). Am solicitat, bineînțeles, și doze de vaccin pe măsură cererii pentru ca Timișoara să aibă mai multe centre, cât mai repede. Vă spun toate aceste lucruri pentru că unii își imaginează că, într-o operațiune de asemenea amploare, un primar face ce-l taie capul. Mi-aș dori și eu o predictibilitate mai mare, astfel încât oamenii să știe dinainte ce urmează și noi, ca administrație locală, să nu fim puși în fața faptelor împlinite. Dar statul, așa cum este el, birocratic și greoi și uneori chiar absurd, se urnește într-o acțiune fără precedent, iar în Timiș lucrurile merg în direcția bună”, a transmis primarul Dominic Fritz, aflat în izolare la domiciliu după ce a fost testat pozitiv pentru COVID 19.

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin, și anume respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.