Dan Alexa, cu ochii şi pe juniori. Şase tineri din propria pepinieră,...

Dan Alexa, cu ochii şi pe juniori. Şase tineri din propria pepinieră, aşteptaţi la antrenamentele lui ASU Politehnica

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timişoara / Facebook

ASU Politehnica se reuneşte marţi, 5 ianuarie, pentru pregătirea continuării unei stagiuni la capătul căreia suporterii îşi doresc accederea în Liga I. Antrenorul Dan Alexa a vorbit despre întăriri punctuale, dar va privi pentru soluţii „sub vârstă” şi în curtea proprie. Alb-violeţii au anunţat azi că nu mai puţin de şase nume din academia clubului vor începe antrenamentele din 2021 alături de seniori.

După fundaşul central Tudor Moţiu, un alt puşti care a debutat contra Ghirodei în Cupa României, mijlocaşul Luchian Andrei Gologan (foto), a semnat primul său contract de fotbalist. Acesta din urmă va împlini 17 ani pe 25 ianuarie şi a atras în ultimul timp privirile altor cluburi prin evoluţiile sale din campionatul de Elite U17.


„Sunt foarte fericit, vreau să mulţumesc în primul rând familiei mele pentru tot sprijinul şi tuturor antrenorilor cu care am colaborat. Ştiu că este doar primul pas pentru mine, mai am mult de muncit ca să ajung la nivelul pe care mi-l doresc. De abia aştept să pornesc în această nouă aventură şi să mă bucur de fotbal în continuare… Sper să ajung să joc, acesta e obiectivul meu, şi să ajung cât mai departe în carieră”, a spus Gologan după semnarea contractului.

Echipa timişoreană va avea la reunire şi alţi juni din propria pepinieră, majoritatea semnând şi ei contracte pe modelul 3+2 (ani). E vorba de Robert Ehling, Alex Gaşpar, Rareş Bîrloveanu şi Ilie Velcan, care în toamnă au fost împrumutaţi la Fortuna Becicherecu Mic, în Liga 3. Dan Alexa i-a urmărit îndeaproape pe juniori, în special imediat după meciul cu Rapid, organizând special un joc-şcoală cu Ghiroda pentru a vedea nivelul mai multor jucători. „Chirurgul” s-a arătat mulţumit de potenţialul unor puşti care pot călca pe urmele lui Alex Borbei (transferat la Lecce) sau Denis Radu. De altfel, tehnicianul bănăţean a arătat o tendinţă în a promova tineri talentaţi încă de la începutul noii cariere. El e cel care i-a debutat în B, dar la ACS Poli, pe Marius Marin (Pisa) şi Vlad Dragomir (Perugia), care au acum cariere de succes peste hotare şi sunt obişnuiţi ai naţionalei U21.

ASU Poli, locul 5 în B, cu 24 de puncte, la egalitate cu locul 4 Dunărea Călăraşi, s-a despărţit oficial până acum în iarnă doar de Bogdan Vasile, în timp ce la capitolul achiziţii se află fundaşul Cristian Bocşan (Ghiroda). Sunt aşteptate şi alte modificări în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.