Dan Negru despre Timișoara Capitală Culturală Europeană: „O spun cu părere de...

Dan Negru despre Timișoara Capitală Culturală Europeană: „O spun cu părere de rău, dar eu cred că va fi un fel de rugă bănățeană pe niște milioane de euro“

5
DISTRIBUIȚI

Timișoreanul Dan Negru, prezentatorul emisiunii Revelionul Starurilor 2021 de la Antena 1, spectacol care s-a poziționat pe locul secund în topul audiențelor, în Europa, fiind depășit doar de către cei de la BBC, spune că anul care tocmai a trecut a fost unul din care nu a înțeles nimic. Deși este unul din cei mai de succes prezentatori din România, Dan recunoaște că n-a avut niciodată niciun fel de contact cu autoritățile locale din Timișoara, dar a avut discuții despre un proiect artistic cu primarul Clujului, Emil Boc. În cele ce urmează am realizat un scurt interviu cu Dan Negru din care am aflat că în ciuda faptului că este un patriot local înverșunat acesta e de părere că Timișoara Capitală Culturală Europeană va fi „un fel de rugă bănățeană pe niște milioane de euro“.

Cum ai primit vestea că Revelionul prezentat de tine a ocupat locul doi în Europa la audiențe?

Ca pe o performanță europeană. De 21 de ani, audiențele de lider au devenit o rutină pentru mine și pentru echipa mea dar challenge-ul de anul ăsta cu celelate televziuni europene mi-a dat o energie nouă. Nu-mi propun ca la anul să bat BBC care anul asta a fost liderul, dar sper să rămân pe locul doi, peste marile televziuni din Italia sau Spania.

Cum a fost anul 2020 pentru tine ? Care au fost realizările tale cele mai mari și dezamăgirile legate de complicatul an prin care am trecut?

A fost un an din care nu am înțeles nimic.


Profesional mi-au fost blocate proiecte tv, Next Star e un exemplu, n-am putut să filmez showul cu copii pentru că nu am avut voie să aduc copii în platoul de tv. Sper să revenim anul ăsta. Dar important e că ai mei au fost bine, că am fost toți împreună, sănătoși. E tot ce contează. Televziunea e fum.

Spuneai la începutul anului trecut că ești dezamăgit de disputele locale pe tema Timișoara capitală culturală europeană. Și că încerci să stai departe de tămbălău sau scandaluri. Și totuși…cum vezi acum, la începutul anului 2021 acest subiect, având în vedere că Timișoara are parte de autorități noi – alese?

N-am avut niciodată, niciun fel de comunicare cu autoritățile locale din Timișoara, n-am prezentat niciodată vreun eveniment în Timișoara la invitația autorităților dar nici n-a fost vreun eveniment care să fi meritat. Despre un proiect artistic am discutat însă cu puțină vreme în urmă cu primarul Clujului, domnul Boc, dânsul poate confirma asta, pentru că mi se pare mult mai ofertant Clujul ca oraș dispus la încercări artistice. O spun cu părere de rău, eu sunt născut în Timișoara și familiile mele, mama, tata sunt din Banloc și Bobda, adică bănățeni de generații. Nu știu nimic despre „Timișoara – capitală culturală” , așa cum nu știe niciun alt timișorean, nici măcar nu știu ce înseamnă conceptul ăsta, așa că eu cred că va fi un fel de rugă bănățeană pe niște milioane de euro.

Ce planuri ai pentru anul 2021? Crezi că în vara acestui an vom avea parte de concerte-festivaluri-manifestări artistice… așa cum erau înaintea pandemiei?

Zilele astea filmez pentru că am reușit să începem o serie de filmări respectatând toate normele sanitare. Cât despre concerte, da, ele vor reveni anul ăsta dar cred că publicul nu va mai fi același, cred că s-au schimbat preferințe și așteptări ale publicului. O simțim noi în tv, o vor simți și artiștii pe scenă.

5 COMENTARII

 1. Vă mulțumim pentru ocazia de a reaminti tuturor celor interesați că pot accesa detalii despre Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023 aici -https://tinyurl.com/yygvdzd8-, aici -https://www.facebook.com/2023timisoara- sau aici -https://timisoara2021.ro/document/view/42/Bidbook_RO_Timisoara2021.pdf.
  De asemenea, detalii despre proiecte sunt disponibile pe paginile partenerilor noștri spre exemplu:
  https://www.privesteorasul.com
  https://spotlight-timisoara.eu/
  http://timisoaralapas.ro/
  https://fitt.ro/dezvoltare/
  http://www.plai.ro/bega/despre.html
  https://movingfireplaces.ro/
  http://ro.tntimisoara.com/
  https://heritagecontactzone.com/
  https://artencounters.ro/en/home-en/
  https://paradigmshifts.simultan.org/category/proiecte/

 2. E ușor să-ți dai cu părerea în loc să contribui sau să-ți aduci și tu aportul cu ceva concret.

  Îl doare la banană am auzit că își ridică proprietăți pe la Surduc la munte ce-i pasă lui de Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.