Dominic Fritz cere guvernului să lămurească sursa finanțării necesare pentru funcționarea centrelor...

Dominic Fritz cere guvernului să lămurească sursa finanțării necesare pentru funcționarea centrelor de vaccinare anti-COVID

1
DISTRIBUIȚI

La scurt timp după ce a anunțat că a găsit 17 spații publice și private în Timișoara pentru a doua etapă a procesului de vaccinare anti-COVID 19, primarul Timișoarei cere bani de la Guvern ca să poată asigura funcționarea lor.

Dominic Fritz a declarat, marți, că deschiderea tuturor celor 17 centre din oraș în 15 ianuarie este incertă. Edilul-șef a precizat că în hotărârea aprobată de Guvern nu se specifică sursa banilor pentru cei care vor lucra în aceste centre și că așteaptă un răspuns clar.

„Avem niște neclarități în privința finanțării acestor centre chiar și în privința funcționării lor cu personal și așa mai departe.


S-ar putea să implice primăria, așteptăm mai multe informații din partea Guvernului. Bineînțeles că este și o chestiune de fonduri, noi nu doar să dotăm și să punem la dispoziție un spațiu, ci să ne și implicăm în managementul și dotarea cu personal a acestor centre. Dar este neclar de unde o să vină banii pentru cei care vor lucra în aceste centre de vaccinare. Eu mi-aș dori ca primarii României să nu fie văzuți doar ca niște soluții rapide care să pună în practică ceva gândit altundeva, de acolo de unde ni se delegă anumite responsabilități să vină și banii. Data de 15 ianuarie nu este stabilită pentru deschiderea centrelor de vaccinare printr-un act normativ, fiind doar o dată propusă de coordonatorul campaniei de vaccinare”, a spus Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai precizat că la finele acestei săptămâni doar câteva dintre cele 17 centre pentru vaccinare vor fi operaționale. Nouă dintre aceste centre vor fi găzduite în spații private.

Zilele trecute, mai mulți edili-șefi din țară, în frunte cu Emil Boc, care este și președintele Asociației Municipiilor din România, au acuzat Ministerul Sănătății că îi obligă să organizeze și să doteze centrele de vaccinare, precum și să asigure plata personalului medico-sanitar din aceste centre, fără a le fi alocate și resursele financiare necesare.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.