Dominic Fritz despre campania de vaccinare anti-COVID-19: „Cererea oamenilor și rata de...

Dominic Fritz despre campania de vaccinare anti-COVID-19: „Cererea oamenilor și rata de infectare ar trebui să joace un rol în alocarea dozelor”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a declarat în această seară, într-o intervenție la Digi24, că rata de infectare ar trebui să fie un criteriu de acordare a dozelor de vaccin anti-coronavirus. Edilul-șef al Timișoarei a mai precizat că Timișoara este aproape de 5 cazuri la mia de locuitori, deci una ridicată și că se fac multe teste. De aceea, Fritz consideră că dozele trebuie să meargă acolo unde rata este mai mare.

„Eu nu cunosc criteriile după care se stabilește ce județ primește câte doze.


Nu cred că ar trebui să fie acum o competiție de doze, dar cred că, de exemplu, criteriile ca și cererea oamenilor și rata de infectare ar trebui să joace un rol în alocarea dozelor. Oamenii vor să se vaccineze la Timișoara și sunt mai mulți doritori decât locuri, am înțeles că nu mai sunt locuri în 31 de județe până la începutul lui februarie. Asta e partea bună a poveștii că sunt foarte mulți în Timiș și în Timișoara care vor să se vaccineze. Asta este șansa noastră, dacă ne vaccinăm atunci putem să ieșim din această pandemie”, a declarat Dominic Fritz.

El spune că este mulțumit de mobilizarea pentru vaccinare, la care va participa personal de la Spitalul Județean, Spitalul Municipal și de la Medicină Școlară. La nevoie, spune Fritz, vor mai fi recrutați medici și asistente și din alte locuri.

În momentul de față, în Timișoara sunt deschise și funcționale două centre de vaccinare, la Iulius Mall și la Spitalul CFR, un al treilea, la ISHO fiind amenajat și putând fi operațional în momentul în care vor sosi doze de vaccin anti-COVID.

„Noi putem să punem la dispoziție toate cele 11 centre care ni s-au cerut. De fapt, la început au fost 17 centre, apoi s-a spus că 11 centre sunt suficiente. Centrele, în sine, sunt gata, la unul singur mai așteptăm chiuvetele, dar asta nu înseamnă că se vor și deschide. Nu este o decizie care ține de mine, ci este o decizie luată la nivel național și depinde de disponibilitatea dozelor”, a mai spus Fritz în cadrul intervenției la postul TV menționat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.