Primarul Fritz va propune abrogarea HCL-ului care prevede acordul vecinilor pentru proprietarii...

Primarul Fritz va propune abrogarea HCL-ului care prevede acordul vecinilor pentru proprietarii de animale de companie

4
DISTRIBUIȚI

Noul edil-șef a reacționat după ce Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţa finală într-un dosar în care o timişoreancă, susţinută de o asociaţie de protecţie a animalelor, a cerut anularea hotărârii de consiliu local care prevede că pentru deţinerea unui animal de companie într-un apartament de bloc e nevoie de acordul scris şi ştampilat al asociaţiei de proprietari, adoptat cu majoritatea voturilor proprietarilor, şi acordul expres al proprietarilor din apartamentele limitrofe.

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au decis la capătul acelui proces, definitiv, să menţină acea hotărâre de consiliu local din 2007 care îi obligă pe cei care vor să deţină animale de companie şi locuiesc la bloc să obţină acordul vecinilor, a transmis adevarul.ro.

Primarul Dominic Fritz, și el proprietar de câine, spune că lucrurile nu vor rămâne așa și că va cere consilierilor abrogarea acelei HCL și înlocuirea acesteia cu un regulament care să respecte atât dreptul timișorenilor de a deține animale de companie, cât și drepturile vecinilor, fără „restricții absurde”.

„Probabil ați aflat de aventura în instanță a unei hotărâri de Consiliul Local adoptată de Consiliul Local al Municipiului Timișoara în 2007 care obligă proprietarii animalelor de companie să ceară acordul vecinilor de bloc.


Această HCL a fost contestată în instanță de un deținător de animale de companie. Azi a pierdut procesul, Primăria a câștigat, dar asta nu mă bucură. Voi propune Consiliului Local să abrogăm această HCL și să o înlocuim cu un regulament care prevede dreptul timișorenilor de a avea animale de companie cu respectarea drepturilor vecinilor, dar fără a menține această restricție absurdă”, a transmis, astăzi, primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.