Exproprieri pe culoarul viitorului drum de legătură Timișoara- autostrada A1

Exproprieri pe culoarul viitorului drum de legătură Timișoara- autostrada A1

0
DISTRIBUIȚI

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că au fost începute procedurile privind realizarea exproprierilor pe culoarul viitorului drum care va lega orașul Timișoara de autostrada A1.


Exproprierile se realizează pe o distanță de peste 10 kilometri.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în ultimele zile din 2020, a fost aprobată și publicată în Monitorul Oficial Hotărârea Guvernului privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de interes naţional „Drum de legătură Autostrada A1 Arad – Timişoara – DN 69”.

În paralel, reprezentanții direcției au început procedura de achiziții publice pentru servicii de cadastru pentru întocmirea documentației de dezmembrare a terenurilor supuse exproprierii.

„După Hotărârea de Guvern, se va emite decizia de expropriere, care este cu titlu executoriu. Practic, va fi momentul în care terenurile vor trece în proprietatea statului. Vom semna în curând și contractul pentru serviciile de cadastrare”, a declarat directorul regional DRDP Timișoara, Horațiu Simion.

Pentru proiectarea și execuția celor 10,25 km de drum nou de legătură cu autostrada A1 a fost depusă o singură ofertă, aceasta fiind în evaluare la CNAIR. Drumul de legătură va costa peste 260 de milioane de lei și va avea două poduri și șase pasaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.