A fost semnat contractul pentru noua șosea de legătură între autostrada A1...

A fost semnat contractul pentru noua șosea de legătură între autostrada A1 și Timișoara, pe direcția Sânandrei. Când ar trebui să fie dată în circulație

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Dominic Fritz spune că are vești despre un drum foarte important pentru timișoreni și timișeni. În opinia sa, amenajarea unui drum de zece kilometri în doi ani este o realizare.

„Avem și vești bune, la acest final de săptămână: CNAIR a semnat contractul, iar în doi ani vom avea un nou drum de legătură cu Autostrada A1. Vorbim despre acel drum pe care timișorenii, dar sunt convins că și dumbrăvițenii îl așteaptă de aproape zece ani. Va avea 10 km, va începe cu 300 de metri înaintea intersecției cu drumul județean care duce spre Sânandrei, iar viteza de rulare va fi de 100 km/h. Îl cunosc pe Cătălin (n.r. – Drulă, ministrul Transporturilor) și știu că își va folosi toată energia pentru a finaliza la termen acești 10 km, precum și cei aproximativ 13,5 kilometri lipsă din Autostrada A1, tronsonul cunoscut drept «Tunelurile pentru urși».


Îi mulțumesc colegului meu Cătălin Drulă, care a luptat ani în Parlament pentru includerea în buget a acestui drum de legătură, iar acum, ca ministru al Transporturilor, a prioritizat acest proiect atât de important pentru noi”, a scris Fritz, în această seară, pe pagina sa de Facebook.

Costurile totale ale proiectului sunt de aproximativ 190 de milioane de lei și includ proiectarea, care nu trebuie să dureze mai mult de 6 luni, precum și execuția, care va dura, potrivit contractului, 18 luni.

Vă reamintim, în 7 ianuarie, CNAIR a anunțat că a fost desemnată firma care va proiectara și construi șoseaua care va lega Autostrada Vestului de DN 69, în apropierea intersecției cu drumul spre Sânandrei. Noua șosea care va lega orașul Timișoara de autostrada A1 ar trebui să fie gata în doi ani, de la semnarea contractului, dintre care șase luni pentru proiectare, respectiv un an și jumătate pentru execuția efectivă a lucrărilor. Aceasta ar fi a treia descărcare de pe autostradă pentru Timișoara, după cele de la Remetea Mare și Giarmata. Ofertantul desemnat câștigător este TODINI COSTRUZIONI GENERALI S.p.A., cu preţul de 189.571.920,62 Lei fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.