Fritz nu vrea să dea jos catargele cu tricolor, dar e revoltat...

Fritz nu vrea să dea jos catargele cu tricolor, dar e revoltat că s-au montat fără autorizație. Noul primar, critici pentru Culiță Chiș: „Nu a făcut niciun demers pentru a intra în legalitate”

2
DISTRIBUIȚI

Problema celor șase catarge amplasate în diverse zone din oraș de fosta administrație a fost abordată din nou, astăzi, de primarul Dominic Fritz. Edilul -șef este revoltat că lucrările au fost făcute fără toate avizele necesare și consideră că este inadmisibil ca o administrația publică să acționeze în acest mod.

„Primăria Timișoara a montat șase catarge pentru drapeluri în diferite puncte ale orașului, problema este că a făcut asta fără autorizație de construcție. Asta este o practică ce nu mai este continuată. Pentru mine este foarte important să facem toate intervențiile pe baza legii și bineînțeles că instituțiile statului sunt primele care trebuie să respecte legea. Sunt destul de revoltat despre cum s-au făcut aceste șase catarge.


Poliția Locală și-a făcut treaba și a întocmit procese verbale pe numele lui Culiță Chiș, care este director tehnic în primărie. Domnul Chiș a contestat aceste procese verbale de contravenție și a pierdut. Din păcate, nu a făcut niciun demers pentru a intra în legalitate. Pe mine nu mă deranjează aceste catarge, vreau să găsim o soluție pentru a le ține acolo. Pentru trei catarge încă suntem în termen de a intra în legalitate. Pentru alte trei catarge, termenul a expirat la începutul lui decembrie. Trebuie să avem o discuție cu Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a vedea ce se poate face”, a declarat, joi, primarul Timișoarei.

Dominic Fritz spune că nu are o „sete” foarte mare să dea jos aceste catarge.

„Cred că suntem conștienți de sensibilitățile în jurul acestei teme. În același timp, trebuie să găsim o variantă legală, eu nu voi putea să permit să rămânem în ilegalitate. În ceea ce îl privește pe domnul Culiță Chiș, am dispus o misiune a Corpului de Control a primarului pentru a vedea pe ce bază s-au dat dispoziții, cine a plătit pentru ele, ce documente există în spatele acestor catarge, de ce nu s-a intrat în legalitate nici măcar după amendă. Vom putea trage o concluzie disciplinară după anchetă, domnul Chiș este în concediu de odihnă 30 de zile. Este, din păcate, o cutumă ca funcționarii să plece în concediu medical sau de odihnă când sunt probleme. Dar asta este pe baza legii și respectăm legea”, a mai spus primarul Timișoarei.

2 COMENTARII

  1. „concediu de odihnă 30 de zile”
    „concediu de odihnă 30 de zile”
    „concediu de odihnă 30 de zile”
    „concediu de odihnă 30 de zile”
    „concediu de odihnă 30 de zile”
    eh… culita, sper sa patesti ceva si sa fie si mai lung concediul. dar nu de odihna. da? ca esti pe banii mei, nu pe-ai muma-tii

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.