Locuitorii unei comune din Timiș, chemați să plătească restanțe din 2017 la...

Locuitorii unei comune din Timiș, chemați să plătească restanțe din 2017 la taxa de salubrizare. Cum s-a ajuns la această situație

0
DISTRIBUIȚI

Locuitorii comunei Cenad din județul Timiș sunt chemați să plătească taxa de salubrizare din anul 2017. Curtea de Conturi a stabilit că în urmă cu patru ani a apărut o greșeală în calculul privind suma pe care trebuie să o plătească cetățenii pentru acest serviciu.

Primarul comunei Cenad, Andrei Tița, i-a anunțat pe locuitori că trebuie să plătească restanțe la taxa de salubrizare datând din anul 2017.


Curtea de Conturi a stabilit că în urmă cu patru ani calculul taxei a fost făcut greșit.

„Cunosc foarte bine situația de la Casierie. Veniți să plătiți impozitul și găsiți că mai este de plată pentru anul 2016/2017 taxa de salubrizare. Am ales să explic aceste lucruri aici‼️ În urma auditării operațiunilor economice de către Curtea de Conturi în anul 2019 una din neregulile constatate la Primăria Cenad a fost că: persoana cu atribuții de stabilire a impozitelor și taxelor locale, nu a stabilit, încasat, înregistrat în evidența fiscală și cea contabilă contravaloarea taxei de salubrizare pentru perioada 2016-2017. În concluzie Curtea de Conturi a decis că sumele aferente pentru salubrizare din perioada 2016-2017 trebuie impuse cetățenilor”, a anunțat pe Facebook, primarul Andrei Tița.

Decizia Curții de Conturi nu mai poate fi contestată deoarece în 2019 Primăria Cenad a acceptat hotărârea instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.