Mesaj de speranță pentru o grabnică reîntâlnire live cu publicul: „Revedere”, spectacol...

Mesaj de speranță pentru o grabnică reîntâlnire live cu publicul: „Revedere”, spectacol online cu artiști din mai multe țări

0
DISTRIBUIȚI

O serie de artiști din mai multe țări vor marca ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu în cadrul unui eveniment numit sugestiv, după una din poeziile sale, „Revedere”. Recitalul de muzică și poezie dedicat lui Mihai Eminescu va avea loc în 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii Române, și se va desfășura online, cu transmitere pe Youtube și pe Facebook, de la ora 20.

Proiectul este inițiat de mezzosoprana Aura Twarowska și va fi prezentat de Marcel Tolcea.

„Suntem câțiva artiști români, din țară și din străinătate, care ne-am acordat bătăile inimilor în aceași tonalitate și în același ritm, vibrând românește. Am gândit un program superb de cântece pe versurile lui Mihai Eminescu, compuse de Nicolae Bretan, Gheorghe Dima, Paul Constantinescu și alții. Dorința noastră a fost ca acest eveniment sa poarte titlul Revedere, ca un mesaj de speranță pentru o grabnică reintâlnire live cu publicul nostru drag, de care, de aproape un an, suntem despărțiți”, a declarat mezzosoprana Aura Twarowska.

Au confirmat participarea Ruxandra Donose, Sorin Coliban și Ruben Doran (Viena), Julius Drake (Marea Britanie), Veronica Anușca, Liviu Indricău,  Alexandru Burcă și Delia Nartea (București), Antonia Cosmina Stancu  și Tatiana Dranczuk (Graz), Roxana Constantinescu și Alina Pavalache (Paris), Cellia Costea și Louiza Koulas (Atena), Teodora Gheorghiu și Atena Carte (Lousanne), Șerban Vasile și Daniele Terzano (Termoli, Italia), Corul Academic al Filarmonicii Arad, dirijor Robert Daniel Rădoiaș, Sorin Dogariu (Arad), Silviana Cîrdu și Marcel Tolcea (Timișoara), Aura Twarowska (Lugoj).

Aura Twarowska

„REVEDERE, acest minunat proiect inițiat de prietena și colega mea Aura Twarowska, ne dă ocazia să ne revedem măcar virtual și să visăm împreună la concertele ce vor avea loc în viitorul (sperăm) cât mai apropiat.


E o ocazie frumoasă să îl putem sărbători pe Eminescu în acest fel, și să punem în valoare creația compozitorilor români”, a spus Teodora Gheorghiu.

Ne aflăm în fața uneia dintre cele mai exigente și curajoase tematici ale repertoriului de peste an, medalionul  vocal și coral la aniversarea lui Mihai Eminescu și a Culturii Române. Suntem onorați să fim invitați la un asemenea demers artistic la care iau parte cele mai frumoase și autentice voci solistice ce reprezintă cu cinste spiritualitatea și talentul poporului român. Prețioasele capodopere muzicale ne poartă în lumea elegantă a clasicilor compozitori români într-un eveniment încărcat de poezie, sensibilitate și emoție artistică. Corul Academic al Filarmonicii de Stat Arad  se alătură tuturor celor ce prețuiesc și promovează valorile culturii naționale, urând într-un singur glas: La mulți ani, Mihai Eminescu! La mulți ani, România Culturală!, spune Robert Daniel Rădoiaș, Dirijorul Corului Academic al Filarmonicii de Stat Arad.

„«Revedere», un proiect de suflet, în care suntem reuniți artiști din mai multe țări «într-un singur ton», cel al speranței de «mai bine», având ocazia de a fi din nou împreună! Salut cu respect inițiativa doamnei Aura Twarowska, care a organizat contextul «revederii noastre», atât a colegilor, cât și împreună cu voi, publicul nostru drag! Personal, sunt onorat să pot fi alături de asemenea nume celebre ale scenei muzicale internaționale, într-un proiect de rezonanță! Vă mulțumesc!”, a transmis Ruben Doran.

„«Revedere» este o inițiativă deosebită a minunatei mele colege de la Opera din Viena, mezzosoprana Aura Twarowska. O ocazie unică, în această perioada grea pentru toți muzicienii și oamenii de cultură, de a uni minunați cântăreți, pianiști, muzicieni și actori, în scopul de a aduce un omagiu marelui Eminescu, prin creațîi muzicale compuse pe celebrele sale versuri.  Este și ocazia de a ne Revedea, de a ne întâlni cu colegi pe care altfel, în situația actuală, nu am avea cum să ii întâlnim. Este minunat să putem să ne revedem… chiar și online”, a spus Sorin Coliban, bas-bariton la Viena.

„Invitația doamnei Aura Twarowska de a fi parte a acestui proiect minunat mă bucură și mă onorează in același timp. Am îmbrățișat cu mult entuziasm această idee, bijuteriile din creația românească de lied având mereu un loc aparte în sufletul meu. Este minunat faptul că putem să ne unim inimile din toate colțurile lumii într-un singur glas, un glas care își dorește cât mai curând reîntîlnirea cu publicul cald cu care să împărțea atât bucuri, cât și emoția. Toate acestea într-o zi foarte specială pentru noi toți, Ziua Culturii Naționale. Gândul meu zboară mereu cu mult drag spre țară, în acest moment fiind în Austria la Graz. Sper însă să ne putem revedea curând în sălile de spectacol”, a spus și Antonia Cosmina Stancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.