Nevinovăție pentru prețul corect: Deutsche Bank va plăti aproape 125 de milioane...

Nevinovăție pentru prețul corect: Deutsche Bank va plăti aproape 125 de milioane de dolari pentru a evita urmărirea penală din SUA

0
DISTRIBUIȚI

Deutsche Bank ar urma să plătească 125 de milioane de dolari pentru a evita o urmărire penală în Statele Unite ale Americii pentru acuzaţii de corupție şi manipularea pieţelor de metale preţioase, conform Reuters.

Cel mai mare creditor din Germania a fost de acord cu plata sumei de 125 de milioane de dolari şi a încheiat un acord cu Departamentul de Justiţie al SUA de amânare a urmăririi penale pentru trei ani, dar şi un acord civil aferent cu Comisia SUA pentru valori mobiliare.

„Deutsche Bank a ascuns plăţile către consultanţi din întreaga lume, plăţile fiind o modalitate de a oferi mită către oficiali străini“, pentru a câştiga şi păstra „proiecte de afaceri profitabile“, a explicat Seth DuCharme, avocat american din New York.


Un purtător de cuvânt al băncii a spus: „Ne asumăm responsabilitatea pentru aceste acţiuni din trecut, care au avut loc între 2008 şi 2017, în urma sondajelor interne «aprofundate» şi a cooperării depline cu autorităţile”. Deutsche Bank a încercat să restabilească profitabilitatea după cinci ani de pierderi, inclusiv prin reducerea forţei de muncă cu 18.000 de angajaţi.

De asemenea, banca a încercat să-şi restabilească imaginea la Washington, pe fondul mai multor investigaţii privind relaţiile sale cu preşedintele american Donald Trump, care a fost client al băncii. În cazul metalelor preţioase, procurorii au acuzat comercianţii Deutsche Bank că au plasat tranzacţii frauduloase, cunoscute sub denumirea de spoofing, pentru a-i determina pe alţi comercianţi să cumpere şi să vândă contracte la preţuri pe care altfel nu le-ar avea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.