Noua administrație, planuri pentru a elimina în doi ani accidentele din Timișoara...

Noua administrație, planuri pentru a elimina în doi ani accidentele din Timișoara în care sunt implicați pietonii și bicicliștii

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei dă vina pe infrastructură în cazul pietonului lovit de o mașină, miercuri seara, pe Calea Buziașului. Bărbatul a fost accidentat de un autoturism chiar în momentul în care traversa pe zebră, iar acesta nu este primul astfel de accident petrecut în Timișoara, unde atât șoferii cât și pietonii au semnalat de-a lungul timpului mai multe treceri periculoase, semnalizate prost sau iluminate slab noaptea.

„Pe mine mă interesează astfel de știri pentru că sunt conștient că astfel de «accidente», nu sunt accidente, ci sunt simptome ale infrastructurii care nu este construită pentru a proteja sănătatea pietonilor în primul rând, ci doar pentru a da libertate mașinilor și cred că asta trebuie să se schimbe.


Vom publica un program de acțiune pentru siguranță în trafic pentru pietoni și bicicliști în Timișoara. Avem această viziune ca până în 2023 să nu se mai accidenteze pietoni sau bicicliști în Timișoara. Pentru asta avem nevoie de un anumit tip de infrastructură. Vom investi în supraluminarea trecerilor de pietoni, ridicarea zebrelor și vom lucra și cu Poliția Rutieră pentru a face filtre și a controla respectarea priorității de către șoferi”, a declarat, astăzi, primarul Dominic Fritz.

Edilul a precizat că vor fi alocați bani în bugetul local pentru acest proiect de siguranță rutieră.

„Vom începe în jurul unor școli pentru a asigura drumul spre școală al elevilor. Avem o analiză a trecerilor de pietoni care sunt cele mai periculoase și vom interveni prioritar acolo. Va fi nevoie să refacem și Comisia de Circulație, care ia multe din aceste decizii. Am rugat SDM să vină cu soluții tehnice, cum se vor face nu este o decizie pe care primarul să o ia, dar cred că zebra ar trebui să fie ușor ridicată față de carosabil, la nivel cu trotuarul și nu cu șoseaua”, a mai spus Fritz.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

  1. cand politia rutiera efectiv nu exista, cand cacatilor de soferi nu le sunt luate permisele in momentul in care vireaza si dau peste tine pe pista, ce sa mai faci? ce „planuri”? LEGEA NU SE APLICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.