Noua tulpină a Covid-19 din Marea Britanie ar fi ajuns și în...

Noua tulpină a Covid-19 din Marea Britanie ar fi ajuns și în România

1
DISTRIBUIȚI

Noua tulpină a Covid-19 din Marea Britanie ar fi ajuns și în România. O persoană suspectă a fost internată la Institutul Matei Balș.

O persoană infectată cu noua tulpină a Covid-19 din Marea Britanie a fost internată la Matei Balș, au declarat pentru Aleph News reprezentanții institutului.

Pe de altă parte, Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt de la Matei Balș, a spus, la Digi24, că în laboratorul de genetică al institutului două probe au avut rezultate la reacția de amplificare diferite față de cele cunoscute până acum.

„Urmează ca în zilele următoare să se facă secvențierea și să vedem dacă într-adevăr se confirmă noua tulpină a virusului”, a spus Cătălin Apostolescu.

Conform acestuia, nu există încă o certitudine în acest caz, iar rezultatele analizelor detaliate vor fi gata luni sau marți.

„Vorbesc deocamdată de două probe și nu de pacienți.


Urmează să corelăm datele de laborator cu cele clinice și să punem lucrurile cap la cap”.

Întrebat dacă două probe înseamnă doi pacienți sau două probe de la un singur pacient, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș a răspuns că nu are informații în acest moment: „Știu doar de două probe”.

1 COMENTARIU

  1. medicii si expertii p*lii nici macar nu dau detalii despre ce caracteristici ar avea aceasta „noua tulpina”. nici macar nu pot spune ca e „mai virulenta”, bazandu-se pe simplul fapt ca gasesc aceasta tulpina anume si nu alta. penibil. doar motiv in plus de a scuipa anglia pentru ca e iesit din mizeria numita UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.