Peste 50 de migranți depistați într-o clădire din zona Gării de Nord...

Peste 50 de migranți depistați într-o clădire din zona Gării de Nord din Timișoara. Au scos parchetul și l-au pus pe foc ca să se încălzească

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1165858256">

Polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică și Intervenție Rapidă susțin că au prevenit, miercuri, producerea unei tragedii.

Agenții au acționat, în apropierea Gării de Nord din Timișoara, unde au existat sesizări că migranți stau în zonă, în grupuri, la diferite ore din zi și din noapte, fac gălăgie, mizerie, fiind predispuși la comiterea unor fapte ilicite și creând disconfort locatarilor. De altfel, astfel de verificări au mai fost efectuate în ultima perioadă, pentru combaterea acestui fenomen.

Într-o primă fază, în fața Gării se afla un grup mai mare de migranți, care, la observarea patrulei, au fugit, fiind surprinși ulterior șapte dintre ei. La verificarea documentelor s-a stabilit că dețineau acte, fiind înregistrați în evidențe ca solicitanți de azil și provenind din Siria, Afganistan, Pakistan.

Polițiștii locali au trecut imediat la verificarea imobilelor din zonă, fiind cunoscut faptul că se ascund în clădiri părăsite. Într-o astfel de construcție nelocuită de pe bd. Republicii au fost depistați nu mai puțin de 53 de migranți. Aceștia au fost legitimați, verificați, constatându-se ca au documente prin care au solicitat azil, eliberate de autoritățile din Șomcuta – Arad, Giurgiu, București și Galați.

„Întrucât persoanele în cauză au scos efectiv parchetul și alte materiale lemnoase din clădirea în care s-au adăpostit, punându-le pe foc, fapt care poate duce la declanșarea unui incendiu și surparea imobilului, transformându-se într-un nou caz „Colectiv”, punându-se în pericol vieți omenești, directorul executiv al Poliției Locale Timișoara, Dumitru Domășnean-Urechiatu, a luat legătura cu persoanele care au în atribuții gestionarea problemei străinilor și migranților pe teritoriul țării noastre, comisar-șef de poliție Gabriel Vasilescu de la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara și cu comisar sef de poliţie Nelu Gabi Paraschiv, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, pentru găsirea unor soluții în ceea ce privește persoanele în cauză. Polițiștii locali au rămas la fața locului până la preluarea persoanelor depistate de către reprezentanții Poliției de Frontieră de la fața locului”, au transmis reprezentanții Biroului Comunicare al Poliției Locale.

UPDATE Deoarece după aproximativ 2 ore de la depistarea persoanelor nu s-a deplasat la fața locului niciun reprezentant al instituțiilor menționate mai sus, polițiștii locali au procedat la escortarea migranților pe peronul Gării de Nord, fiind îndrumați să se deplaseze către centrele care le-au emis documentele de solicitare azil, de pe teritoriul României.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.